Τοπικά ΝέαΥγεία

Ξεκινούν εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Λακατάμιας

Στο Κέντρο Υγείας Λακατάμιας, αλλά και στο Παλιό γενικό Νοσοκομείο ξεκίνησαν εμβολιασμοί για την εποχική γρίπη. Στη Λακατάμια το Κέντρο Εμβολιασμού λειτουργεί Τετάρτη και Πέμπτη, από τις 07:30 μέχρι τις 15:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22 443 390

Το Υπουργείο Υγείας εξασφάλισε ποσότητα 10,000 εμβολίων που παραλήφθηκαν, ενώ νέα παρτίδα με 10,000 θα παραδοθεί περί τα τέλη του τρέχοντος μηνός. Τα υπόλοιπα εμβόλια (58,000), σύμφωνα με τις πρόνοιες της Σύμβασης, θα παραδίδονται τμηματικά τις επόμενες εβδομάδες και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το υπάρχον πρόγραμμα, εμβολιασμός με το εμβόλιο της εποχικής γρίπης, ενδείκνυται στα άτομα που εμπίπτουν στις ακόλουθες ομάδες υψηλού κινδύνου:

*Όλα τα άτομα μεγαλύτερα των 65 ετών,

*Παιδιά μεγαλύτερα από 6 μηνών και ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα:

*Χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος

*Χρόνια καρδιαγγειακή νόσο

*Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα

*Χρόνια νεφρική ή ηπατική νόσο

*Νευρολογικά ή νευρομυϊκά νοσήματα

*Δρεπανοκυτταρική αναιμία και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες

*Ανοσοκαταστολή (κληρονομική ή επίκτητη)

*Μεταμόσχευση οργάνων ή αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων

*Παιδιά και έφηβοι που χρειάζονται μακροχρόνια θεραπεία με ασπιρίνη

*Άτομα με δείκτη μάζας σώματος (BMI) >40 kg/m2,

*Έγκυες γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας κύησης, λεχωΐδες, θηλάζουσες,

*Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά < 6 μηνών ή φροντίζουν άτομα που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου,

*Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (ιατρονοσηλευτικό και άλλο προσωπικό) και σε κέντρα διαμονής προσφύγων – μεταναστών,

*Κτηνίατροι καθώς και επαγγελματίες στον χώρο της ζωϊκής παραγωγής και ειδικά: πτηνοτρόφοι, χοιροτρόφοι, εκτροφείς, σφαγείς και γενικά άτομα που έρχονται σε συστηματική επαφή με πουλερικά.

Για παιδιά >6 μηνών και έφηβοι μέχρι 18 ετών που εμπίπτουν σε ένα ή και περισσότερους επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα που περιγράφονται πιο πάνω εμβλιασμοί θα γίνονται:

Επαρχία Λευκωσίας:

Κέντρο Προστασίας Μητρότητας & Ευημερίας Παιδιού Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22 405 071

Ημέρες και Ώρες:Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 07:30 μέχρι τις 15:00.

Σημειώνεται  ότι για να καταστεί δυνατή η χορήγηση του εμβολίου τα μεν άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 65 ετών θα πρέπει να προσκομίσουν Δελτίο Ταυτότητας ή άλλο έγγραφο ταυτοποίησης, τα δε άτομα κάτω των 65 ετών που ανήκουν στις πιο πάνω αναφερόμενες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, οποιοδήποτε στοιχείο επιβεβαιώνει την κατηγορία στην οποία εμπίπτουν (π.χ. Ιατρική Βεβαίωση).

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close