ΕιδήσειςΚόσμος

Οδηγός λεωφορείου πέθανε αφού δέχθηκε επίθεση από επιβάτες επειδή τους ζήτησε να βάλουν μάσκα!

Ένας Γάλλος, οδηγός λεωφορείου, κατέστη εγκεφαλικά νεκρός μετά από επίθεση που δέχθηκε από επιβάτες από τους οποίους ζήτησε να φορέσουν την προστατευτική μάσκα προσώπου, όπως ορίζει ο νόμος στη χώρα.

Ο 59χρονος Philippe Monguillot, μετά την επίθεση διακομίστηκε στο νοσοκομείο ενώ αφού οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένειά του τονίζοντας πως η κατάσταση της υγείας του είναι μη ανατρέψιμη  «Αποφασίσαμε να τον αφήσουμε να φύγει. Οι γιατροί ήταν υπέρ και εμείς ήμασταν επίσης », όπως είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) -και αναμεταδίδει το France 24– η κόρη του Μαρία. 

Ο 59χρονος, δέχθηκε επίθεση στη ΝΔ πόλη της Μπαγιόν, όπου εκτελούσε δρομολόγιο, την περασμένη Κυριακή. Κατά τη διάρκεια ενός δρομολογίου ζήτησε από τρεις επιβάτες να φορέσουν μάσκες ενώ επιχείρησε να ελέγξει το εισιτήριο ενός τέταρτου.

Σε δύο από τους εμπλεκομένους, ηλικίας 22 και 23 ετών οι οποίοι είναι και γνωστοί στις αρχές, ασκήθηκε αρχικά ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, δύο άλλοι για μη παροχή βοήθειας σε άτομο που βρισκόταν σε κίνδυνο και ένας πέμπτος για απόπειρα απόκρυψης ύποπτου. 

Ο εισαγγελέας της Μπαγιόν, Jerome Bourrier, ο οποίος επιβεβαίωσε την Παρασκευή τον θάνατο του οδηγού  δήλωσε στο AFP ότι θα ζητήσει την μετατροπή των ποινικών διώξεων δεδομένου ότι το θύμα πέθανε.

Η οικογένεια του 59χρονου οργάνωσε την περασμένη Τετάρτη μια σιωπή πορεία διαμαρτυρίας προς τιμήν του με σημείο εκκίνησης τη στάση του λεωφορείου όπου δέχθηκε την επίθεση.

Οι συνάδελφοί του αρχικά αρνήθηκαν να εργαστούν μετά την επίθεση αλλά θα επιστρέψουν στις δουλειές τους τη Δευτέρα αλλά η αρμόδια αρχή ανακοίνωσε πως θα υπάρχουν πλέον αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η παρουσία ενός υπεύθυνου για θέματα ασφάλειας επί του αποκαλούμε Trambus, μεγάλα λεωφορεία που διασχίζουν την Μπαγιόν και τις γύρω περιοχές στη συνήθως ειρηνική χώρα των Βάσκων.

Πηγές: huffingtonpost.gr (AFP, France 24)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close