ΕιδήσειςΚύπρος

Οδικά έργα σε αυτοκινητόδρομους και στη Λευκωσία

Στις κυριότερες οδικές αρτηρίες δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα το πρωί σήμερα Κυριακή, 2 Αυγούστου. Θα διεξάγονται ωστόσο οδικά έργα σε σημεία στους αυτοκινητόδρομους Λευκωσίας – Λεμεσού και Λεμεσού – Πάφου, καθώς και στο κέντρο της Λευκωσίας, που ενδεχομένως να επηρεάσουν την κυκλοφορία.
 
Οι εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Πάφου – Λεμεσού, θα διεξάγονται από τις 7.00 το πρωί, μέχρι και τις 3.00 το μεσημέρι, για την κατασκευή αποχετευτικού όμβριων υδάτων. Κατά τη διάρκεια τους θα κλείνει τμηματικά η δεξιά λωρίδα του δρόμου και στις δύο κατευθύνσεις προς Λεμεσό και προς Πάφο και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην αριστερή λωρίδα του δρόμου και στις δύο κατευθύνσεις. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 16 Σεπτεμβρίου.
 
Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, από τις 8.30 το πρωί, μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι, θα διεξάγονται εργασίες επιδιόρθωσης των στηθαίων ασφαλείας της κεντρικής νησίδας. Οι εργασίες θα διεξάγονται στο τμήμα του δρόμου από την έξοδο Λευκωσίας, στη συμβολή των λεωφόρων Λεμεσού και Αθαλάσσας, μέχρι και τη Σκαρίνου. Κατά τη διάρκεια τους θα κλείνει τμηματικά, για απόσταση 200 μέτρων περίπου, η δεξιά λωρίδα του δρόμου και στις δύο κατευθύνσεις και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στην αριστερή λωρίδα πορείας.
 
Στο κέντρο της Λευκωσίας, παραμένουν κλειστά τμήματα των οδών Αρχιεπισκόπου Μακάριου Γ’ – Στασικράτους και Ευαγόρου,λόγω των εργασιών που διεξάγονται για ανάπλαση του εμπορικού τριγώνου των οδών. Οι εργασίες περιλαμβάνουν το τμήμα της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ από τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με την λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού μέχρι και τη φωτοελεγχόμενη συμβολή της με  τις οδούς Αφροδίτης και Στασάνδρου, στο οποίο δεν επιτρέπεται η διακίνηση οχημάτων.
 
Σχετική ενημέρωση, καθώς και χάρτης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Λευκωσίας ΕΔΩ.
 
Κλειστή για την τροχαία κίνηση είναι από χθες και η συμβολή των λεωφόρων Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ`, Σπύρου Κυπριανού και Διγενή Ακρίτα, παρά τον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό, στην Λευκωσία, λόγω εργασιών. Η συμβολή αναμένεται να παραμείνει κλειστή, καθ’ όλη τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, ενώ το πρωί αύριο Δευτέρα, 3 Αυγούστου, αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία τμήματα του συγκεκριμένου κόμβου.
 
Λεπτομέρειες για τις εργασίες και τις ρυθμίσεις για την τροχαία κίνηση στην περιοχή, δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Δήμου Λευκωσίας ΕΔΩ.
 
Επίσης στο κέντρο Λευκωσίας, διεξάγονται από τις 6.00 το πρωί της Κυριακής, εργασίες από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, στο τμήμα της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού, από τη συμβολή της με την οδό Γερασίμου Μαρκορά, μέχρι και τη συμβολή με την λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ`, στην κατεύθυνση προς τον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Λευκωσίας, πρώην Λυκαβηττού. Μέχρι τις 10.00 το πρωί η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην οδό Γεράσιμου Μαρκορά, ενώ από τις 10.00π.μ., μέχρι και τις 6.00 το απόγευμα, η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη μία από τις δύο λωρίδες της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού.
 
Καλούνται οι οδηγοί οχημάτων που θα διακινούνται στις περιοχές όπου θα διεξάγονται τα οδικά έργα, να οδηγούν με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.
 
Προτρέπονται όσοι θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή για αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close