Υγεία

Οικιακό τεστ για COVID-19 από την Amazon

Από την Amazon και τα φαρμακεία Boots θα μπορούν οι Βρετανοί να προμηθεύονται το νέο τεστ αντισωμάτων για τον κορωνοϊό τις επόμενες ημέρες. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι ένα τσίμπημα στο δάκτυλό τους, ακριβώς όπως κάνουν οι διαβητικοί για να μάθουν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα τους.

Αυτό το οικιακό τεστ αντισωμάτων δείχνει αν κάποιος είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό και έχει περάσει την αρρώστια, έστω και… στο πόδι. Παίρνοντας μια σταγόνα αίματος από ένα δάχτυλο του χεριού και τοποθετώντας τη σε μία πλακέτα, μαθαίνεις, το πολύ μέσα σε 15 λεπτά, αν έχεις αποκτήσει αντισώματα, άρα και –βραχύβια, έστω– ανοσία.

Οι διαγνωστικές εξετάσεις που εφαρμόζονται σήμερα από τη βρετανική αλλά και πολλές άλλες κυβερνήσεις μπορούν απλώς να αποκαλύπτουν αν υπάρχει ενεργή λοίμωξη στον οργανισμό, καθώς εντοπίζουν αντιγόνα, δηλαδή τμήματα του ιού που πυροδοτούν ανοσοποιητική αντίδραση. Ωστόσο, δεν απαντούν στο ερώτημα εάν κάποιος νόσησε κατά το παρελθόν και έγινε καλά.

Σε εντελώς θεωρητικό επίπεδο, οποιοσδήποτε πιστεύει ή υποψιάζεται ότι μπορεί να ασθένησε από τον κορωνοϊό θα μπορεί να προμηθεύεται το νέο τεστ αντισωμάτων από την Amazon ή από κάποιο άλλο φαρμακείο. Σε πρώτη φάση, ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση έχει παραγγείλει 3,5 εκατομμύρια τεστ, τα οποία προφανώς δεν αρκούν για το σύνολο των Βρετανών, οπότε θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για εργαζομένους σε ζωτικής σημασίας οργανισμούς και για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Παραγγελίες έχουν γίνει και από άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Οπως αναφέρουν οι βρετανικοί υγειονομικοί φορείς, τα νέα τεστ θα περάσουν από ορισμένες εργαστηριακές εξετάσεις προτού εγκριθεί η κυκλοφορία τους στην αγορά.

Παρότι το κόστος τους αποτελεί προς το παρόν επτασφράγιστο μυστικό, ένα παρόμοιο τεστ της βρετανικής εταιρείας SureScreen κοστίζει περίπου 6 ευρώ, υπόσχεται ακρίβεια κατά 98% και χρειάζεται δέκα λεπτά για να ολοκληρωθεί.

Στη φωτογραφία ο Πρωθυπουργός Mπόρις Τζόνσον παρακολουθεί δοκιμή ενός από τα κατ’ οίκον τεστ.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close