ΚοινωνικάΤοπικά Νέα

Οικολόγοι: Αποκαταστάθηκε η βλάβη, όχι η οικολογική ζημιά στον Άγιο Μάμα

Ταλαιπωρία των κατοίκων Λακατάμιας από την έντονη δυσοσμία και κίνδυνος ρύπανσης από τη διαρροή λυμάτων του αντλιοστασίου Αγίου Μάμα, διαπιστώνει το Κίνημα Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών με ανακοίνωση του. Στην ανακοίνωση χαιρετίζεται η άμεση ανταπόκριση της Δημάρχου και η επιδιόρθωση της βλάβης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καταγγελία για διαρροή λυμάτων από το Αντλιοστάσιο Αγίου Μάμα έλαβε εχθές η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Στο σημείο έσπευσε από την πρώτη στιγμή ο Δημοτικός Σύμβουλος Λακατάμιας του Κινήματος Οικολόγων κ. Λοΐζος Δημητρίου.
 
Στην επιτόπια επίσκεψη του ο κ. Δημητρίου διαπίστωσε του λόγου το αληθές, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που επισυνάπτονται. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Δήμαρχος Λακατάμιας κα Φωτούλα Χατζήπαπα η οποία διερεύνησε το περιστατικό και έλαβε μέτρα για αποκατάστασή της ζημιάς.
 
Στο σημείο μετέβη εκ νέου σήμερα ο Δημοτικός Σύμβουλος Λακατάμιας του Κινήματος Οικολόγων κ. Λοΐζος Δημητρίου ο οποίος επιβεβαίωσε πως η ζημία έχει αποκατασταθεί.
 
Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών χαιρετίζουμε την άμεση ανταπόκριση της Δημάρχου Λακατάμιας. Δυστυχώς όμως δεν είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω φαινόμενο λαμβάνει χώρα ταλαιπωρώντας τους κατοίκους από την έντονη δυσοσμία των λυμάτων, ας ελπίσουμε πως θα είναι η τελευταία.
 
Η περιβαλλοντική ζημιά δεν έχει αποκατασταθεί. Άλλωστε περιστατικά ρύπανσης από τους αγωγούς και το αντλιοστάσιο του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λευκωσίας είναι συχνά.


Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close