Top NewsΣπόρ

«Οι γονείς στη Λακατάμια να δείξουν εμπιστοσύνη στον Ναυτικό Όμιλο» (φώτος)

Στόχος του Ναυτικού Ομίλου Λακατάμιας «Οδυσσέας» για τα νέα χρονιά 2020 είναι να ανέβει ένα σκαλί και να συγκεντρώσει περισσότερα μετάλλια και διακρίσεις σε όλες τις κατηγορίες στα πρωταθλήματα που διοργανώνει η Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικής Κολύμβησης, όπως μας δήλωσε ο επικεφαλής προπονητής του Ομίλου, Γιώργος Χατζηλοϊζου.

Ο παλιός πρωταθλητής στίβου και νυν προπονητής στην κολύμβηση, επεσήμανε ακόμη ότι δεν υπάρχει ακόμη εμπιστοσύνη από τους γονείς στην περιφέρεια Λακατάμιας για να στείλουν τα παιδιά τους στο Ναυτικό Όμιλο και γι΄ αυτό άλλος ένα στόχος που θέτουν είναι να κερδίσουν αυτή την εμπιστοσύνη με τη συνεχή δουλειά και τα αποτελέσματα.

Ο Ναυτικός Όμιλος Λακατάμιας, ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2007 από μία ομάδα ανθρώπων με κοινό όραμα και ιδιαίτερη αγάπη για τη κολύμβηση και τον αθλητισμό.  Μέσα από τις δραστηριότητες του προωθεί την αγάπη για την κολύμβηση και την ευγενή άμιλλα μεταξύ των νέων.

Η ιστοσελίδα μας επισκέφθηκε ένα απόγευμα τα κολυμβητήριο Λακατάμιας, όπου οι μικροί κα μεγάλοι κολυμβητές έκαναν την προπόνηση τους υπό την καθοδήγηση έμπειρων και εξειδικευμένων προπονητών. Μιλήσαμε με τον υπεύθυνο προπονητή Γιώργο Χατζηλοϊζου, ο οποίος βρίσκεται στο πόστο αυτό τα τελευταία τρία χρόνια. Μαζί με τους άλλους προπονητές του Ομίλου ο οποίοι είναι οι Γιώργος Μαντάς, Ιωάννης Αχιλλέως, Μαρία Πέτρου και Τατιάνα Βασιλένκο προσπαθούν να αναδείξουν νέα αστέρια στο άθλημα και να βελτιώσουν γενικά το επίπεδο των αθλητών. Κι αυτό γιατί έφυγαν μερικοί φτασμένοι και καταξιωμένοι κολυμβητές πριν αναλάβει ο Γ. Χατζηλοϊζου τον Όμιλο.

Όπως μας είπε ο επικεφαλής προπονητής, υπάρχουν πέντε τμήματα: Το αγωνιστικό (ηλικίας από 10 χρονών και άνω) το προαγωνιστικό (από 8-10 ετών), το fitness, το τμήμα ενηλίκων και η εκμάθηση. Οι προπονήσεις γίνονται καθημερινά και το Σάββατο με βάση ωρολόγιο πρόγραμμα ανάλογα των ηλικιών. Είναι δύσκολη εποχή για τους αθλητές της κολύμβησης ο χειμώνας, καθώς εκτός από το κρύο κα τις καιρικές συνθήκες, η αγωνιστική δράση είναι περιορισμένη και έτσι στο πρόγραμμα υπάρχει μόνο προπόνηση. Οι προπονήσεις διεξάγονται σε ευχάριστο κλίμα, στη θερμαινόμενη πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων του κολυμβητηρίου υπό την  καθοδήγηση των προπονητών. Παρόντες και μερικοί γονείς που περιμένουν υπομονετικά να τελειώσουν τα παιδιά την κολύμβηση, κάτω από το κιόσκι δίπλα από τη σόμπα εξωτερικού χώρου. Είναι μεν δύσκολο για τους κολυμβητές, αλλά όταν υπάρχει αγάπη για αυτό που κάνουν, έχουν τα θέληση να βάλουν στόχος και να τους πετύχουν,  δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη σκληρή δουλειά χειμώνα-καλοκαίρι.

«Το θετικό για μας είναι ότι είμαστε ο μοναδικός Όμιλος που χρησιμοποιεί το Κολυμβητήριο Λακατάμιας κα έτσι εμείς καθορίζουμε το πρόγραμμα προπονήσεων», μας είπε ο Γ. Χατζηλοίζου.   Ανασκοπώντας τη χρονιά 2019 ανέφερε ότι στη γενική βαθμολογία ήμασταν στις τελευταίες θέσεις στις βαθμολογίες, αλλά είχαμε πλησιάσει στα μετάλλια σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες. «Έτσι, πρόσθεσε, στόχος μας για τη νέα χρονιά είναι να ανεβούμε ένα σκαλοπάτι και να κερδίσουμε περισσότερα μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες».

Οι αθλητές δεν προέρχονται μόνο από τη Λακατάμια, αλλά και από τις γύρω περιοχές, όπως το Στρόβολο, τη Ψημολόφου, την Αγία Βαρβάρα. «Δεν υπάρχει ακόμη εμπιστοσύνη από τους γονείς στη Λακατάμια, γι΄ αυτό προτιμούν να στέλλουν τα παιδιά τους σε άλλους Ομίλους», τόνισε ο προπονητής. «Θέλουμε να στείλουμε τα μήνυμα να μας εμπιστευτούν τα παιδιά τους γιατί δείχνουμε σαν Όμιλος ότι βελτιωνόμαστε. Έχουμε αθλητές με παγκύπρια ρεκόρ, έχουμε ψηλό επίπεδο κολυμβητών κα αρκεί να σας αναφέρω ότι φέτος ήλθαν τρία παιδιά από τον Όμιλο Αμμοχώστου γιατί μας εμπιστεύονται».

Όσον αφορά τα προβλήματα, ο Γιώργος Χατζηλοϊζου στάθηκε στο θέμα των χορηγιών, καθώς είναι δύσκολη η ανεύρεση χορηγών ακόμη και από την περιοχή Λακατάμιας, γεγονός που μειώνει τους πόρους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δοθούν περισσότερα κίνητρα στους κολυμβητές. Η διοίκηση του Ομίλου είναι στο πλευρό μας και κάνουν ό,τι μπορούν για να προσφέρουμε τα βασικά στους αθλητές μας», υπογράμμισε.

Γύρω στα 200 άτομα προπονούνται αυτή την περίοδο με το Ναυτικό Όμιλό Λακατάμιας. Ο αριθμό αυτός αυξάνεται Άνοιξη-Καλοκαίρι όταν θα ενταχθούν σε διάφορα προγράμματα κι άλλα άτομα, κυρίως για εκμάθηση κολύμβησης  αλλά και ενήλικες.

Αγωνιστικό τμήμα

Το τμήμα που λαμβάνει μέρος στους επίσημους αγώνες κολύμβησης αποτελείται από 13 αθλητές. Ξεχωρίζει η Άννα Χατζηλοίζου, κόρη του επικεφαλής προπονητή Γιώργου Χατζηλοίζου η οποία σε ηλικία 15 χρόνων κατέχει το παγκύπριο ρεκόρ στα 50μ. ελεύθερο.

Τη χρονιά που φεύγει είχε αρκετές διακρίσεις. Κατέλαβε την 1η θέση στα 50μ. και 100μ. ελεύθερο, ενώ στους Πανελλήνιους Αγώνες κατέκτησε αργυρό και χάλκινο μετάλλιο στα πιο πάνω αγωνίσματα καθώς κα χρυσό στο ομαδικό στα 50μ. ελεύθερο.

Επίσης, εξασφάλισε το όριο για τους πολυεθνείς και Βαλκανικούς Αγώνες και πλησίασε το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων.

Υπάρχουν επίσης κολυμβητές στην κατηγορία παίδων, όπως οι Νικόλας Αντωνίου και Στέφανος Ελευθερίου που αφήνουν  υποσχέσεις.

Από αθλητής στίβου προπονητής κολύμβησης

Ο Γιώργος Χατζηλοϊζου υπήρξε πρωταθλητής στίβου στα 400μ. εμπόδια, κατάγεται από την Αμμόχωστο και αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΓΣΕ. Όμως στις σπουδές του στο ΤΕΦΦΑ Αθηνών προτίμησε ειδικότητα την κολύμβηση. Είχε όμως μέσα του το «σκουλήκι» της υγρού στίβου καθώς ήταν αθλητής αλλά και προπονητής υδατοσφαίρισης.

Διάκριση στο BEACTIVE CY 2019

Στα πλαίσια του BEACTIVE CY 2019 , ο «Οδυσσέας»  έχει βραβευτεί με τη 2η θέση στην κατηγορία Αθλητικές Ομοσπονδίες, Σωματεία Γυμναστήρια και Αθλητικά Προγράμματα.

Δείτε πιο κάτω σχετικό βίντεο:*Σημείωση: Οι φωτογραφίες είναι από το Ναυτικό Όμιλο και από τη ιστοσελίδα του στο facebook.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close