Υγεία

Οι ΗΠΑ ενέκριναν φάρμακο για την ελονοσία για χρήση κατά του κορωνοϊού, δήλωσε ο Τραμπ

Οι ΗΠΑ έχουν εγκρίνει το φάρμακο κατά της ελονοσίας χλωροκίνη (chloroquine) για χρήση στη θεραπευτική αγωγή κατά του κορωνοϊού, δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, την Πέμπτη.
 
Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Τραμπ ανέφερε ότι «θα είναι δυνατόν να υπάρξει πρόσβαση σε αυτό το φάρμακο σχεδόν αμέσως, και εκεί είναι που η Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ήταν τόσο εξαιρετική».

«Θα μπορέσουμε να έχουμε διαθέσιμο το φάρμακο τούτο σχεδόν αμέσως», διαβεβαίωσε ο ίδιος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο εκτιμώντας πως η θεραπεία αυτή θα μπορούσε να «αλλάξει τα δεδομένα» στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Τραμπ σήμερα κάλεσε τις ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων να επιταχύνουν την κυκλοφορία δυνητικών θεραπειών για τον κορωνοϊό, λόγω της τάχιστης εξάπλωσής του, υποστηρίζοντας πως θα αποτελέσουν μία σημαντική πρόοδο στην αντιμετώπισή του ενόσο οι έρευνες για την ανάπτυξη εμβολίου ακόμη βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο.

Στη συνέντευξη Τύπου του, ο Τραμπ αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Gilead Sciences Inc’s να αναπτύξει το αντιϊκό φάρμακο Remdesivir και το σκεύασμα κατά της ελονοσίας hydroxychloroquine, τονίζοντας πως εισηγήθηκε σχετικά στην ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή φαρμάκου FDA να επισπεύσει τις αδειοδοτήσεις.

«Θα πρέπει να μετακινήσουμε κάθε εμπόδιο. Αυτό μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι, ή όχι», τόνισε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close