ΕιδήσειςΚύπρος

Οι ΗΠΑ ζητούν περισσότερα από την Κύπρο στο θέμα των επισκέψεων ρωσικών πολεμικών στα λιμάνια της

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποτιμά θετικά τις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, ωστόσο συνεχίζει να προτρέπει στη διακοπή των τακτικών επισκέψεων ρωσικών πολεμικών στα λιμάνια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτό αναφέρει ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ, απαντώντας σε επιστολή του προέδρου του Αμερικανο-ελληνικού Ινστιτούτου (AHI) Νίκου Λαρυγγάκη, προς τον υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πόμπέο, με την οποία ζητούσε άμεση άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Η λήψη μέτρων για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και η διακοπή των επισκέψεων ρωσικών πολεμικών σε λιμάνια της Κύπρου ήταν οι προϋποθέσεις στους νόμους που ψήφισε το Κογκρέσο και υπέγραψε το Δεκέμβριο ο Πρόεδρος Τραμπ,  για την άρση του εμπάργκο αμερικανικών όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Όσον αφορά την πρόσβαση των ρωσικών πολεμικών σκαφών, «οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να παροτρύνουν να σταματήσουν οι τακτικές επισκέψεις του ρωσικού ναυτικού στα λιμάνια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτά τα πλοία συμβάλλουν σε αποσταθεροποιητικές πράξεις στη Συρία», αναφέρει στην επιστολή του ο Μάθιου Πάλμερ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΗΙ.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΑΗΙ εξέφρασε την απογοήτευσή του διότι δεν απαντήθηκαν αρκετά από τα επιχειρήματα της επιστολής του προς τον Μάικ Πομπέο (στις 22 Απριλίου) για την άρση του εμπάργκο όπλων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close