ΕιδήσειςΚόσμος

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τους Ταλιμπάν με αεροπορικές επιδρομές αν συνεχίσουν τις επιθέσεις

Ο διοικητής των δυνάμεων των ΗΠΑ και του NATO στο Αφγανιστάν, ο στρατηγός Σκοτ Μίλερ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αεροπορικών επιδρομών εναντίον των Ταλιμπάν, αν οι ισλαμιστές αντάρτες συνεχίσουν να κατακτούν εδάφη στη χώρα, καθώς η αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων βρίσκεται σε εξέλιξη.
 
“Δεν θα ήθελα να δω αεροπορικές επιδρομές, αλλά για να μην υπάρξουν αεροπορικές επιδρομές, πρέπει να τερματίσετε κάθε βία”, δήλωσε ο στρατηγός Μίλερ σε δημοσιογράφους στην Καμπούλ, σύμφωνα με ένα βίντεο που περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου από τον αμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Free Europe / Radio Liberty.
 
Ο καλύτερος τρόπος για να δοθεί σε αυτό ένα τέλος, και το είπα αυτό στους Ταλιμπάν, είναι να σταματήσουν οι επιθέσεις και οι αεροπορικές επιδρομές”, πρόσθεσε ο Αμερικανός στρατιωτικός, σημειώνοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις εξακολουθούν να έχουν την ικανότητα να διεξάγουν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον ανταρτών, ακόμη και αν συνεχίζεται η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων.

Οι μάχες έχουν κλιμακωθεί στο Αφγανιστάν μετά την έναρξη της απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων τον Μάιο, με τους Ταλιμπάν να ισχυρίζονται ότι έχουν καταλάβει τουλάχιστον 100 από τις πάνω από 400 περιφέρειες της χώρας.

Τυπικά, η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως την 11η Σεπτεμβρίου, μια προθεσμία που ορίστηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Οι ισχυρισμοί των Ταλιμπάν για τα εδάφη που έχουν καταλάβει αμφισβητούνται από κυβερνητικούς αξιωματούχους και δύσκολα μπορούν να εξακριβωθούν από ανεξάρτητες πηγές.

Related Articles

Back to top button
Close