ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕιδήσεις

Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της πλατείας μεταξύ Μεσαιωνικού Κάστρου και του Τεμένους στη Λάρνακα

Ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι εργασίες στον πλατειακό χώρο μεταξύ του Μεσαιωνικού Κάστρου και του Τεμένους, στη Λάρνακα.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «το έργο «Ανάπλασης οδών και Διευκόλυνση ΑμεΑ» στο κέντρο της Λάρνακας βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο πριν την ολοκλήρωση του. Μετά τη συμπλήρωση των εργασιών σε τμήμα της οδού Ερμού και στις οδούς Βασιλέως Ευαγόρου, Κορδιγκτώνος, Αρμενικής Εκκλησίας, Μαυροειδή, Κλεάνθη Καλογερά, Εσκί Τσιαρσί και πρώτο μέρους της οδού Αγίου Λαζάρου, ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι εργασίες και στον πλατειακό χώρο μεταξύ του Μεσαιωνικού Κάστρου και του Τεμένους».

Προστίθεται ότι «η ανάπλαση της πλατείας μεταξύ του Μεσαιωνικού Κάστρου και του Τεμένους έχει ιδιαίτερη δαπεδόστρωση με γεωμετρικά σχήματα από συνδυασμένες αποχρώσεις διαφόρων υλικών, όπως ασβεστολιθικά πετρώματα, ψαμμίτη, βοτσαλωτό και εμφανές σκυρόδεμα τα οποία έχουν βελτιώσει αισθητά την εικόνα της περιοχής».

Η ολοκλήρωση της ανάπλασης της πλατείας «περιλαμβάνει νέους καθιστικούς χώρους, λεκάνες δέντρων και παρτέρια, με νέο αστικό εξοπλισμό. Ακόμα σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του έργου με το νέο φωτισμό του Μεσαιωνικού Κάστρου που προωθεί το Τμήμα Αρχαιοτήτων, θα αναβαθμίσει σημαντικά την πλατεία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το τελευταίο μέρος της πρώτης φάσης του έργου «Ανάπλαση οδών και διευκόλυνση ΑμεΑ στο Κέντρο της Λάρνακας» θα ολοκληρωθεί σύντομα, αφού στο παρόν στάδιο πραγματοποιούνται εργασίες και στο δεύτερο μέρος στην οδό Αγίου Λαζάρου».

Σημειώνεται πως το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής  Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Related Articles

Back to top button
Close