Υγεία

Ομαλά κύλησε η α΄μέρα εφαρμογής της φάσης εμβολιασμού πρεσβύτερων πολιτών

Μαζική ήταν η ανταπόκριση στη β’ φάση του προγράμματος εμβολιασμού, με εκατοντάδες πολίτες άνω των 80 ετών που έκλεισαν ραντεβού να έχουν ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη τους δόση. Ο αριθμός των πολιτών που εμβολιάστηκε σήμερα ανέρχεται σε 527.

Οι σημερινοί εμβολιασμοί που σήμαναν την έναρξη της β’ φάσης, άρχισαν στις 8 π.μ. και ολοκληρώθηκαν στις 3 μ.μ.. Είχε προηγηθεί η εγγραφή των πολιτών στην Πύλη Εμβολιασμών την Τρίτη, μέρα κατά την οποία τέθηκε στη διάθεση των ομάδων πληθυσμού η υπηρεσία.

Κατά την έξοδό τους από τα Κέντρα Εμβολιασμού οι πολίτες εξέφρασαν χαρά και ανακούφιση για την αρχή του τέλους της μεγάλης τους ταλαιπωρίας. Κατά την διάρκεια της 1ης μέρας όλα κύλησαν ομαλά και δεν καταγράφηκε κανένα απρόβλεπτο περιστατικό. Σημειώνεται πως όσοι εμβολιάζονται παραμένουν στον χώρο για περίπου 15’ για προληπτικούς λόγους.

Ο εμβολιασμός έγινε μέσω πέντε Εμβολιαστικών Κέντρων και συνολικά μέσω οκτώ συνεργείων. Εμβολιαστικά Κέντρα λειτουργούν στο Κέντρο Υγείας Λατσιών, Παλιού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Παλιού Νοσοκομείου Λεμεσού, Παλιού Νοσοκομείου Λάρνακας και Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Από τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, θα λειτουργούν Εμβολιαστικά Κέντρα και στο Νοσοκομείο Τροόδους και το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Συνολικά αναμένεται να εμβολιαστούν περίπου 33,000 πολίτες άνω των 80 ετών, σηματοδοτώντας την εκκίνηση της εθνικής προσπάθειας για έξοδο από την υγειονομική κρίση.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close