ΕιδήσειςΚύπρος

Ο Δήμος Αγλαντζιάς για εκδήλωση διαμαρτυρίας από ΜΚΟ για οδικό έργο

Έκπληξη εκφράζει ο Δήμος Αγλαντζιάς για την πρόθεση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, να προβούν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στον Δήμο για το προτεινόμενο από την Πολεοδομία έργο, για τη δημιουργία πρόσβασης από την οδό Ομήρου προς την οδό Φυτωρίου.

Την εκδήλωση, που προγραμματίστηκε για την Παρασκευή, εξήγγειλαν χθες 16 ΜΚΟ.

Όπως αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του, το υπό αναφορά έργο είναι πολεοδομικό, σχεδιάστηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως ενώ οι προσφορές για το έργο αναμένεται να προκηρυχθούν από το Τμήμα Δημοσίων Έργων και ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα το 2015 να συγκατατεθεί στο έργο, «αφού πρώτα έθεσε αυστηρούς όρους οι οποίοι έγιναν αποδεκτοί».

Οι όροι που είχε θέσει αφορούσαν περιορισμό των λωρίδων κυκλοφορίας σε δύο, απαγόρευση της χρήσης του δρόμου από βαρέα οχήματα, δημιουργία ποδηλατόδρομων/πεζόδρομων που να συνδέουν τα υφιστάμενα δίκτυα του Δήμου.

Επίσης, είχε θέσει ως όρο να διαγραφεί η έστω και διακεκομμένη πρόνοια στο Τοπικό Σχέδιο για τη βόρεια επέκταση της τότε Λεωφόρου Ακαδημίας (νυν Λεωφόρος Γλαύκου Κληρίδη) μέσω του Πάρκου Ακαδημίας.

Ο Δήμος, προστίθεται στην ανακοίνωση, πρόσφατα κλήθηκε από τα αρμόδια τμήματα της Δημοκρατίας να συνδράμει στη δημόσια διαβούλευση για το έργο, κάτι το οποίο πράττει, ενώ προβαίνει, σε συνεργασία με τα αρμόδια τμήματα, σε επαφές με διάφορους επηρεαζόμενους φορείς.

Τέλος, αφού χαιρετίζει «την εγρήγορση αριθμού πολιτών τόσο υπέρ όσο και κατά των σχεδίων, οι απόψεις των οποίων προσφέρουν στη δημόσια συζήτηση που ο Δήμος έχει προκαλέσει και ευνοεί», ο Δήμος Αγλαντζιάς αναφέρει ότι αναμένει και τις απόψεις των οργανώσεων που έχουν εξαγγείλει την εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close