ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕιδήσεις

Ο Δήμος Λευκωσίας αναβαθμίζει και τις γειτονιές

  • Στοχεύοντας στην ανάδειξη της σύγχρονης ταυτότητας της Λευκωσίας και στην ενίσχυση του ανθρώπινού της χαρακτήρα, ο Δήμος Λευκωσίας ενισχύει τις προσπάθειες του για βελτίωση των γειτονιών συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των δημοτών του.
  • Ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει:

Στις 10 Μαρτίου 2021 αρχίζουν οι εργασίες για την σταδιακή ανακατασκευή 12 δρόμων στην ενορία Αγίου Αντωνίου, στη βάση των προνοιών του Άρθρου 17. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν 12 μήνες.

Οι οδοί που περιλαμβάνονται στο έργο είναι: Ναυπάκτου, Θεοτόκη, Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, Γρίβα, Μυστρά, Μουρούζη, Γρεβενών, Δερβενίων, Ε.Χατζηπέτρου, Πρωταγόρου, Σιμωνίδη, Αλκαμένους.

Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ασφαλτόστρωση, αντιπλημμυρικές υποδομές, νησίδες στάθμευσης, κατασκευή νέων πεζοδρομίων για την άνετη και ασφαλή διακίνηση των πεζών.

Έργο με συνέχεια
Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη νέων έργων υποδομής και η βελτίωση υφιστάμενων υποδομών που συμβάλλουν στην αισθητική αλλά πάνω από όλα στη λειτουργική αναβάθμιση της πόλης της Λευκωσίας, αποτελούν βασική προτεραιότητα του Δήμου Λευκωσίας.

Την περίοδο 2015 – 2018 υλοποιήθηκαν εννέα συμβόλαια που κάλυψαν συνολικά 98 δρόμους, στην Παλλουριώτισσα, το Καϊμακλί, τον Άγιο Ανδρέα και τους Αγίους Ομολογητές. Άλλοι 120 δρόμοι αναβαθμίστηκαν και αναβαθμίζονται σήμερα σε Καϊμακλί, Παλλουριώτισσα, Άγιο Ανδρέα ενώ η συνολική δαπάνη από το 2015 μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα στην πόλη της Λευκωσίας με τη βελτίωση των δρόμων που έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Άρθρου 17 είναι πέρα για πέρα θετικά.

Related Articles

Back to top button
Close