ΕιδήσειςΚύπρος

Ο Δήμος Λευκωσίας για την ανάπλαση της Μακαρίου και εμπορικού τριγώνου

Ο Δήμος Λευκωσίας σχεδίασε το έργο ανάπλασης του εμπορικού τριγώνου Λευκωσίας, περιλαμβανόμενου και ενός σύγχρονου και υπεύθυνου σχεδιασμού για το πράσινο, στο πλαίσιο όλων των νόμων και κανονισμών του Κράτους και όλων των διαδικασιών του Δήμου.

Σε ανακοίνωση του Δήμου, αναφέρεται ότι: “Για πολλά χρόνια τα δέντρα στην πόλη φυτεύονταν χωρίς σχεδιασμό, χωρίς σωστές προδιαγραφές, χωρίς κατάλληλη υποδομή και υποστυλώσεις και πολύ κοντά στα κτήρια, με αποτέλεσμα να μην αναπτύσσονται σωστά και να δημιουργούν προβλήματα στα πεζοδρόμια. Ύστερα από λεπτομερή έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών (Τμήμα Κήπων και Τμήμα Δασών) διαπιστώθηκε ότι πολλά από τα μεγάλα δέντρα ήταν προβληματικά και με μικρό χρόνο ζωής, ως εκ τούτου κρίθηκε απαραίτητο να ανανεωθούν. Ήδη το Τμήμα Κήπων είχε αρχίσει σταδιακά την αντικατάστασή τους. Τα μικρά δέντρα δεν κόβονται, αλλά αφαιρούνται και μεταφυτεύονται σε πάρκα του Δήμου.

Στα πλαίσια του έργου θα φυτευτούν μεγάλα ώριμα δέντρα, με σωστές προδιαγραφές ώστε να παραμείνουν υγιή, να αναπτυχθούν γρήγορα και να μη δημιουργούν προβλήματα στα πεζοδρόμια. Επίσης η φύτευση τους βάσει ενός ομοιόμορφου και σύγχρονου σχεδιασμού, επιτρέπει καλύτερο και πιο ορθολογικό σχεδιασμό και τοποθέτηση των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, ενώ ταυτόχρονα τα εντάσσει στον αστικό χώρο με τρόπο που όχι μόνο δεν εμποδίζουν, αλλά αντίθετα διευκολύνουν την προσβασιμότητα πεζών και ΑμεΑ, συμβάλλοντας στον διαχωρισμό του χώρου των πεζών από τον χώρο διέλευσης των οχημάτων.

Ο Δήμος Λευκωσίας είναι υπέρ της ενίσχυσης του πρασίνου στην πόλη, γι’ αυτό τα δέντρα που θα φυτευτούν είναι περίπου πενταπλάσια αυτών που θα αφαιρεθούν. Η Φάση Α’ του έργου που έχει ολοκληρωθεί, επιβεβαιώνει τα πιο πάνω.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close