ΕιδήσειςΚόσμος

Ο Μπάιντεν κερδίζει την Πενσυλβάνια και ανακηρύσσεται νικητής των προεδρικών εκλογών

Τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και MSNBC ανακοίνωσαν ότι με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα, ο Τζο Μπάιντεν κερδίζει την πολιτεία της Πενσυλβάνιας και με τους 20 εκλέκτορες που λαμβάνει φτάνει τους 273, με τις οποίες εκλέγεται Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Τα νεότερα αποτελέσματα από την Πενσυλβάνια ανέβασαν τη διαφορά στις 31.000 περίπου ψήφους ή μισή ποσοστιαία μονάδα κι αυτό δεν μπορεί να αντιστραφεί.

Στο τελευταίο πακέτων καταμετρηθέντων ψηφοδελτίων διά του ταχυδρομείου ο κ. Μπάιντεν αποκόμισε ποσόστο 86%.

Με τις 20 ψήφους των εκλεκτόρων της Πενσιλβάνια ο πρώην αντιπρόεδρος επι Μπαράκ Ομπάμα συγκεντρώνει πλέον 273 επιβεβαιωμένες ψήφους στο κολέγιο των εκλεκτόρων που θα αναδείξει και τυπικά τον επόμενο πρόεδρο, για την τετραετία 2021-2025. Το όριο εκλογής είναι οι 270 ψήφοι.

Πληροφορίες των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο κ. Μπάιντεν δε θα σπεύσει αμέσως να απευθύνει μήνυμα στον αμερικανικό λαό, αλλά θα αφήσει λίγο χρόνο στον Πρόεδρο Τραμπ μήπως επιθυμεί να παραδεχθεί δημοσίως την ήττα του.

Αυτό πάντως δεν αναμένεται να συμβεί, καθώς ήδη ο κ. Τραμπ έδειξε ότι αμφισβητεί το αποτέλεσμα.

Στο Ντέλαγουερ, όπου είναι και το στρατηγείο της εκστρατείας Μπάιντεν, αναφέρεται ότι ετοιμάζονται για την ομιλία της αποδοχής της νίκης, με τη νέα αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις να δίνει πρώτη το δικό της μήνυμα και μετά να ακολουθεί ο νεοεκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος. Επίσης ετοιμάζονται και για καύση πολλών πυροτεχνημάτων, όπως μεταδίδεται.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Μπάιντεν εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους Αμερικανούς πολίτες για την τιμή που του κάνουν να τον αναδείξουν Πρόεδρο και υποσχέθηκε να είναι πρόεδρος όλων των Αμερικανών.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close