ΕιδήσειςΚύπρος

Ο οίκος Standard & Poor’s διατήρησε σταθερή την αξιολόγηση της Κύπρου, παρά τον κορωνοϊό

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s διατήρησε την Παρασκευή σταθερή στην πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου, εκφράζοντας την άποψη ότι η χώρα θα καταφέρει τελικά να μετριάσει τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην οικονομία της. Ο οίκος επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας σε «BBB- / A-3» σε κυπριακό και ξένο νόμισμα. Η προοπτική είναι σταθερή.
 
«Κατά την άποψή μας, η συμμετοχή της Κύπρου στην ευρωζώνη, τα ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα, οι σταθερές προοπτικές ανάπτυξης και οι ιστορικά συνετές δημοσιονομικές πολιτικές θα μετριάσουν τις επιπτώσεις της COVID-19 στην πιστοληπτική ικανότητα της κυβέρνησης», αναφέρεται στην έκθεση του οίκου για την Κύπρο.
 
Ο οίκος επισημαίνει ότι η επίπτωση της πανδημία COVID-19 ώθησε την οικονομία που εξαρτάται από τον τουρισμό στην Κύπρο σε μια σοβαρή ύφεση και προκάλεσε μεγάλο έλλειμμα το 2020, με το ΑΕΠ να αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 7,3%. Σημειώνει επίσης ότι οι αρχές εφαρμόζουν μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα εισοδήματα και προστατεύοντας τις επιχειρήσεις από ένα προσωρινό, αν και κρίσιμο, σοκ ρευστότητας.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close