Top NewsΚοινωνικάΤοπικά Νέα

Ο Πρόεδρος Αναστασάδης τέλεσε τα εγκαίνια του πάρκου “Λούη Καριόλου” στη Λακατάμια

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εγκαινίασε το βράδυ της Τρίτης το πάρκο Λούης Καριόλου στη Λακατάμια, τονίζοντας πως το πάρκο αυτό θα αποτελεί σημείο αναφοράς και αναγνώρισης της σφραγίδας και πολυσχιδούς δραστηριότητας του εκλιπόντος επ’ ωφελεία της κοινωνίας».

Μιλώντας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων παρουσία και της συζύγου του εκλιπόντος, της Προέδρου του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένης Θεοχάρους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως το πάρκο αυτό, για την ανέγερση του οποίου εργάστηκε ο Λούης Καριόλου και η κ. Θεοχάρους μαζί με άλλους περιοίκους, «θα αποτελεί υπόμνηση της διαχρονικής του επιθυμίας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και την ευημερία των συνανθρώπων του».

Συγχαίροντας τη Δήμαρχο και τις Δημοτικές Αρχές, οι οποίες συμμεριζόμενες τις προσπάθειες της συζύγου του Ελένης να ολοκληρώσει μετά το θάνατο του Λούη το έργο του, συνέβαλαν στην τελική διαμόρφωση του παρόντος χώρου, σε πάρκο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συμπλήρωσε πως «τέτοιες ενέργειες αποτελούν παράδειγμα για άλλους Δήμους, αφού τα οφέλη που αποφέρουν έχουν πάντοτε ως τελικούς αποδέκτες τους δημότες».

Διαβεβαίωσε ότι, πάντοτε υπό το πρίσμα των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η στήριξη μας στους αναπτυξιακούς στόχους και επιδιώξεις που θέτουν οι τοπικές αρχές προς όφελος των πολιτών.

Απευθυνόμενος στην Ελένη Θεοχάρους και την Τζούλια Καριόλου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως «η πορεία που συνειδητά επέλεξε να ακολουθήσει ο δικός σας άνθρωπος, τιμά τόσο τον ίδιο όσο και εσάς, δίνοντας σας παράλληλα το δικαίωμα να αισθάνεστε περήφανες».

Από την πλευρά της, η Ελένη Θεοχάρους μίλησε για μία «ιδιαίτερα φορτισμένη στιγμή» και πρόσθεσε πως αν ζούσε ο Λούης θα ήθελε να αφιερώσει την εκδήλωση στους νεκρούς του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ευχαρίστησε, εκείνος που στάθηκαν κοντά στον Λούη όσο και στην ίδια, κατά την δημιουργία του πάρκου αυτού και όλους όσοι ένωσαν δυνάμεις για να ετοιμαστεί  ο χώρος που εγκαινιάζεται σήμερα.

Ευχήθηκε όλοι να πάρουν το μήνυμα που θα ήθελε να δώσει ο Λούης, λάτρης του πρασίνου και της θάλασσας και να φυτέψουν όλοι από ένα δενδράκι.

Τέλος, η Δήμαρχος Λακατάμιας, Φωτούλα Χατζήπαπα είπε πως ο Λούης Καριόλου αγαπούσε το επάγγελμα και τους ασθενείς του και ήταν άνθρωπος των έργων, απλός και μετρημένος.

«Ο βίος και η πολιτεία του ανθρώπου Λούη Καριόλου μας επιβάλλουν μια λιτή και απέριττη τελετή», είπε προσθέτοντας ότι η απόφαση για την ονοματοδότηση του χώρου αυτού πάρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Λακατάμιας στις 18 Ιουλίου του 2019 μετά από αίτημα του Κινήματος Αλληλεγγύης, αλλά και προσωπικά της Ελένης Θεοχάρους.

Καταλήγοντας, η κ. Χατζήπαπα ευχήθηκε όπως οι γείτονες αγαπήσουν, διασφαλίσουν και διαφυλάξουν τον χώρο σεβόμενοι τη μνήμη του Λούη Καριόλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close