ΕιδήσειςΚύπρος

Πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού- Κλείνει το Νοσοκομείο Πάφου για απολύμανση

Το Ινστιτούτο Γενετικής ενημέρωσε απόψε για πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού. Έχει αρχίσει η ιχνηλάτηση και θα ακολουθήσει ανακοίνωση με περαιτέρω αργότερα, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Με τα νέα κρούσματα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων στις ελεύθερες περιοχές έφτασε τα 26.

Συγκεκριμένα, τα νέα κρούσματα αφορούν:

–       Δύο άτομα που επέστρεψαν από την Ιταλία, βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές όταν ανέπτυξαν συμπτωματολογία.

–       Δύο άτομα που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα που είχε εντοπιστεί τις προηγούμενες μέρες. Είχαν εξεταστεί στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών των κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν .

–       Ένα άτομο που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και είχε δεχθεί επίσκεψη από οικείους του από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε σχέση με τη διαχείριση του κρούσματος που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας σε συνεργασία με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του  Υπουργείου Υγείας έχει προχωρήσει στον καταρτισμό πλάνου δράσης, που μεταξύ άλλων προνοεί την ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς εντός του νοσοκομείου και του στενού οικογενειακού του κύκλου, το κλείσιμο του νοσοκομείου για το κοινό και την απολύμανση των εσωτερικών και των εξωτερικών χώρων. Σχετική ανακοίνωση με τις λεπτομέρειες θα εκδοθεί από τον ΟΚΥπΥ.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των πέντε κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close