ΕιδήσειςΚύπρος

Πέραν των 2.360 τροχαίων παραβάσεων το τελευταίο 4ημερο, οι 1054 για όριο ταχύτητας

Πέραν των 2.360 παραβάσεων τροχαίας διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων, που διενήργησαν παγκύπρια, μέλη της Αστυνομίας μέχρι σήμερα, από την 1η Οκτωβρίου, όταν και τέθηκαν σε ισχύ οι νέες πρόνοιες της νομοθεσίας και οι αναθεωρημένες ποινές για παραβάσεις τροχαίας.
 
Σε ανακοίνωσή της, η Αστυνομία αναφέρει ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα διαπιστώθηκαν συνολικά 2.363 εξώδικες καταγγελίες για παραβάσεις τροχαίας, από τις οποίες οι 2.129 αφορούσαν παραβάσεις, για τις οποίες οι ποινές έχουν αναθεωρηθεί, όπως η παράβαση του ορίου ταχύτητας, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, η παράλειψη χρήσης ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, η παραβίαση φωτεινών σηματοδοτών τροχαίας και η παράνομη στάθμευση.
         
Η παράβαση των ορίων ταχύτητας στο οδικό δίκτυο αποτελεί ένα από τους κυριότερους παράγοντες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων. Τις τελευταίες τέσσερις μέρες, από την 1η Οκτωβρίου, μέχρι το πρωί της Δευτέρας, μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν συνολικά 1,054 καταγγελίες για παραβάσεις του ορίου ταχύτητας.
          Κύριοι παράγοντες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων είναι επίσης η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και η παράλειψη χρήσης ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους.
Τις τελευταίες τέσσερις μέρες μέλη της Αστυνομίας έχουν προβεί σε 79 καταγγελίες οδηγών που εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλης, σε 75 καταγγελίες οδηγών για χρήση κινητού τηλεφώνου, σε 87 καταγγελίες οδηγών και επιβατών οχημάτων που δεν έφεραν ζώνη ασφαλείας και σε 11 καταγγελίες οδηγών μοτοσικλέτας που δεν έφεραν προστατευτικό κράνος. Άλλες 28 καταγγελίες έγιναν για παραβίαση φωτεινού σηματοδότη τροχαίας.
Για παράνομη στάθμευση οχημάτων έγιναν συνολικά 234 καταγγελίες, από τις οποίες οι 104 αφορούσαν παράνομη στάθμευση σε πεζοδρόμια ή πεζόδρομους και οι 23 αφορούσαν παράνομη στάθμευση σε χώρους για άτομα με αναπηρία.
Συνολικά 111 πρόσωπα εντοπίστηκαν να οδηγούν οχήματα για τα οποία δεν υπήρχε σε ισχύ πιστοποιητικό καταλληλότητας και καταγγέλθηκαν, ενώ άλλες 24 καταγγελίες έγιναν για οδήγηση οχήματος χωρίς πιστοποιητικό ασφάλισης έναντι τρίτου. Παράλληλα, 329 καταγγελίες έγιναν για οδήγηση οχημάτων χωρίς άδεια κυκλοφορίας σε ισχύ, 16 καταγγελίες έγιναν για οδήγηση οχημάτων, τα οποία ήταν δηλωμένα στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών ως ακινητοποιημένα, ενώ έγιναν 5 καταγγελίες οδηγών, των οποίων η άδεια οδήγησης δεν ήταν σε ισχύ.
Η Αστυνομία συνεχίζει τη διενέργεια τροχονομικών ελέγχων, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων, που έχουν αποτέλεσμα τον τραυματισμό προσώπων που διακινούνται στο οδικό δίκτυο και σε αρκετές περιπτώσεις την απώλεια ανθρώπινων ζωών.
Η οδική ασφάλεια ωστόσο, είναι ευθύνη όλων και απαιτεί τη συμβολή όλων. Η Αστυνομία προσβλέπει στη συμμόρφωση στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας από μέρους των οδηγών οχημάτων και στη συνεργασία όλων όσων διακινούνται στο οδικό δίκτυο.
 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close