ΕιδήσειςΚύπρος

Πέραν των €35.000 το ποσό που καταβλήθηκε στην απάτη με άστεγους

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι έρευνες της Αστυνομίας, όπως γράφει “ο Φιλελεύθερος”, σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση της απάτης σε βάρος αστέγων στη Λεμεσό, με εμπλεκόμενα τρία πρόσωπα, τα οποία με διάφορες μεθόδους απέσπασαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τα κρατικά ταμεία. 

Ως γνωστό, για την υπόθεση τελούν υπό κράτηση o 46χρονος πρόεδρος του Κινήματος ΕνΈργω, ο 57χρονος ιδιοκτήτης και διευθυντής ξενοδοχείου και ο 66χρονος υπάλληλος υποδοχής του ξενοδοχείου, οι οποίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει εξασφαλίσει η Αστυνομία, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν οικειοποιηθεί διάφορα χρηματικά ποσά που ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Χρήματα τα οποία κατέβαλλε το υπουργείο Εργασίας μέσω του Γραφείου Ευημερίας, με σκοπό τη στέγαση και σίτιση των αστέγων που φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο. 

Ωστόσο, από μαρτυρίες και άλλα στοιχεία που εξασφαλίστηκαν, διαπιστώθηκε ότι οι άστεγοι δεν διέμεναν στο ξενοδοχείο καθ’ όλο το χρονικό διάστημα για το οποίο καταβλήθηκαν τα χρήματα από το κράτος και οι τρεις ύποπτοι επωφελούντο διάφορα χρηματικά ποσά.

Στα πλαίσια διερεύνησης της υπόθεσης, οι ανακριτές ξεσκονίζουν δεκάδες έγγραφα και άλλα τεκμήρια που έχουν στα χέρια τους, όπως κατάλογοι πελατών – αστέγων ατόμων που έχουν διαμείνει στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο κατά την επίμαχη χρονική περίοδο, καθώς επίσης και τιμολόγια που έχουν πληρωθεί ή εκκρεμούν για πληρωμή, για αγορά υπηρεσιών από το υπουργείο Εργασίας στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, με σκοπό την προσωρινή στέγαση των αστέγων. Από τα στοιχεία που θα εντοπισθούν αναμένεται να εξαρτηθούν και οι επόμενες κινήσεις, που θεωρούνται ούτως ή άλλως καθοριστικές. 

Όπως πληροφορούμαστε, από τους ελέγχους που γίνονται στα τιμολόγια και άλλα έγγραφα για όλα τα άτομα που αναφέρονταν τις σχετικές λίστες ότι διέμεναν ή διαμένουν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, διαπιστώνεται ότι το χρηματικό ποσό που το υπουργείο Εργασίαας έχει καταβάλλει στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο για τη διαμονή αστέγων είναι πολύ μεγαλύτερο από τις €35.000 που είχε αρχικά υπολογιστεί. 

Για τη συμπλήρωση του ανακριτικού έργου λαμβάνονται καταθέσεις από συγκεκριμένα πρόσωπα, από το οικογενειακό, επαγγελματικό και φιλικό περιβάλλον των υπόπτων, από άστεγους και άλλα πρόσωπα που ενδεχομένως να γνώριζαν σχετικά με την παράνομη δραστηριότητα των εμπλεκομένων. Ήδη στα γραφεία του ΤΑΕ κλήθηκαν και έδωσαν γραπτή κατάθεση αρκετά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων λειτουργοί των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας που έχουν εμπλοκή με τον ένα ή άλλο τρόπο με τα θέματα αστέγων, καθώς επίσης και άστεγοι οι οποίοι δηλώθηκαν στις σχετικές λίστες ότι διέμεναν για κάποιο χρονικό διάστημα εκεί. 

Την πόρτα του ΤΑΕ Λεμεσού πέρασε και ο 76χρονος, ο οποίος ισχυρίστηκε αρχικά ότι διέμενε σε παράπηγμα το οποίο ομοίαζε με κλουβί, ενώ στη συνέχεια κατέρριψε τους ισχυρισμούς του ενώπιον της Αστυνομίας, αναφέροντας ότι ο πρόεδρος του Κινήματος ΕνΈργω του υπέδειξε ότι για να δεχθεί βοήθεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να πει σε λειτουργούς των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας ότι τους τελευταίους μήνες διαμένει σε ξύλινο κιόσκι κήπου – κλουβί, ώστε να λάβει χρηματικό ποσό ως οικονομική βοήθεια από τις Υπηρεσίες. Στην πραγματικότητα, ο ηλικιωμένος διέμενε στα βοηθητικά κατοικίας συγγενικού του προσώπου. Ο ηλικιωμένος συνελήφθη και αφού κατηγορήθηκε για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και απόπειρα απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου. 

ΠΗΓΗ: Ο Φιλελεύθερος

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close