ΕιδήσειςΚόσμος

Παγκόσμια Ημέρα Εργοθεραπείας και Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς

Δυο παγκόσμιες ημέρες γιορτάζει η ανθρωπότητα σήμερα. Η 27η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εργοθεραπείας και Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς.

ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η Εργοθεραπεία είναι επιστήμη αποκατάστασης που προωθεί την υγεία παρέχοντας στους ανθρώπους τη δυνατότητα να εκτελέσουν ουσιαστικές και σκόπιμες δραστηριότητες. Οι Εργοθεραπευτές εργάζονται με άτομα που πάσχουν από ψυχικές, φυσικές (σωματικές), αναπτυξιακές ή/και συναισθηματικές διαταραχές, χρησιμοποιώντας θεραπείες οι οποίες αναπτύσσουν, ανακτούν ή διατηρούν τις δραστηριότητες καθημερινής ζωής των ατόμων. Ο Εργοθεραπευτής βοηθά τα άτομα όχι μόνο να βελτιώσουν τις βασικές κινητικές λειτουργίες τους και τις ικανότητες συλλογιστικής τους, αλλά επίσης να αντισταθμίσουν τη μόνιμη απώλεια της εκάστοτε λειτουργίας. Ο απώτερος στόχος της Εργοθεραπείας είναι να βοηθήσει τα άτομα να έχουν ανεξάρτητη, παραγωγική και ικανοποιητική ζωή. Επιπλέον, οι Εργοθεραπευτές ασχολούνται ολοένα και περισσότερο με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των κοινωνικών, πολιτικών και περιβαλλοντικών παραγόντων που συμβάλλουν στον αποκλεισμό και τη στέρηση έργου.

ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

Τη σπουδαιότητα του οπτικοακουστικού υλικού ως ανεκτίμητης πηγής πληροφοριών για την ιστορία και τον πολιτισμό του ανθρώπινου γένους τα τελευταία 150 χρόνια, αναγνωρίζει η UNESCO με την καθιέρωση της 27ης Οκτωβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς (World Day for Audiovisual Heritage).

Θεσπίστηκε από την UNESCO, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο όσον αφορά τα οπτικοακουστικά δεδομένα και να προσδώσει προσοχή στο πλέον φλέγον ζήτημα… την προστασία τους!

Τα αρχεία του τμήματος Ενημέρωσης των Ηνωμένων Εθνών περιέχει μια μοναδική συλλογή ντοκουμέντων που λένε την ιστορία, όχι μόνο της διεθνούς διπλωματίας που καθόρισε την ιστορία μας, αλλά και των ανθρώπων που έζησαν σε εκείνες τις εποχές.

Η συλλογή περιέχει 37.500 ώρες ταινιών και βίντεο, 800.000 φωτογραφίες και περίπου 55.000 ώρες ηχογραφήσεων.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close