Ατζέντα

«ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ. 1821 – ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ»-Δωρεάν παραστάσεις σε Λευκωσία και Κούριον

Τους αμόλυντους κι αψεγάδιαστους Ήρωες δεν ξέρω αν τους πιστεύω, δεν ξέρω ούτε καν αν τους αγαπώ. Εγώ άλλους Ήρωες συμπαθώ. Αυτούς που είναι από χώμα και νερό. Αυτούς που παλεύουν να κάψουν την ανθρώπινη λάσπη που βαραίνει μέσα τους. Κάθε τέτοιος Ήρωας είναι από ένας δρόμος που μας ανοίγεται, από ένα χέρι που μας δίνεται για να μην δειλιάσουμε, να πιστέψουμε ότι μπορούμε.

«ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ. 1821 – Οι αληθινοί Ήρωες»: μια θεατρική παράσταση από το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959, των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-1959 και του Ιδρύματος Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Παραστάσεις: 3 Οκτωβρίου 2021, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, ώρα 19.306 Οκτωβρίου 2021, Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, ώρα 19.30

Συνδιοργανωτές για την παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου είναι Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ και ο Σύνδεσμος Αγωνιστών Πόλεως και Επαρχίας Λεμεσού (Σ.Α.Π.Ε.Λ.).

Η είσοδος στις παραστάσεις είναι ελεύθερη, αλλά θα πρέπει όλοι όσοι θα παρακολουθήσουν τις παραστάσεις να εξασφαλίσουν θέση και εισιτήριο εισόδου. Η θέσης μπορούν να εξασφαλιστούν από τους πιο κάτω τόπους.

• ACS Courrier (Παγκύπρια)

• Ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα Tickethour.com.cy (Με χρέωση €1 service fee)

• Από το ταμείο του θεάτρου την μέρα της παράστασης

Διασκευή -Σκηνοθεσία : Νεοκλής Νεοκλέους

Μουσική: Γιώργος Καλογήρου

Σκηνικά- Κοστούμια: Σάββας Μυλωνά

Κίνηση: Αντιγόνη Τασουρή- Νεοκλής Νεοκλέους

Σχεδιασμός Φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης

Μουσικοί επι σκηνής: Γιώργος Καλογήρου

Βερόνικα Αλωνεύτου

Πέτρος Κκαλλής

Πέτρος Γεωργίου

Παίζουν:

Κωσταντίνος Γαβριήλ

Θανάσης Δρακόπουλος

Ηλέκτρα Φωτιάδου

Χρίστος Γρηγοριάδης

Γρηγόρης Γρηγορίου

Άρης Κυπριανού

Φερνάντο Μούνδερ

Πόλυς Χατζιηκώστα

Χορηγός Επικοινωνίας: PIK

Πληροφορίες-κρατήσεις Tickethour.com.cy 7777 7040

ΘΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑΟΡΟΙ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΣΤΟ 75%: Η είσοδος επιτρέπεται μόνον για πρόσωπα ηλικίας 16 ετών και άνω είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID-19 τουλάχιστον με τη μία δόση και νοουμένου ότι έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων μετά την ημερομηνία εμβολιασμού είτε αποδεικτικό στοιχείο αποδέσμευσης στις περιπτώσεις προσώπων που νόσησαν με την ασθένεια του COVID-19 και νοουμένου ότι δεν έχει παρέλθει διάστημα έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους διάγνωσης.

Εξαιρούνται πρόσωπα ηλικίας κάτω των 12 ετών, πρόσωπα ηλικίας 12 έως 15 ετών τα οποία προσκομίζουν αρνητική εργαστηριακή εξέταση ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών, καθώς και πρόσωπα ηλικίας 16 ετών και άνω που δεν δύνανται να εμβολιαστούν λόγω ιατρικού προβλήματος τα οποία προσκομίζουν σχετική ιατρική βεβαίωση καθώς και αρνητική εργαστηριακή εξέταση ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.

Η ΟΡΘΗ χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για κάθε θεατή από την στιγμή προσέλευσης στο χώρο της εκδήλωσης έως και την αποχώρησή του από αυτόν (είσοδο, παραμονή και μετακίνηση εντός χώρου, έξοδο). Οι θεατές υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των διοργανωτών, των εκπροσώπων φύλαξης, αλλά και των υπευθύνων του χώρου, σεβόμενοι τα κατά περίπτωση επιβαλλόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα που τίθενται από το Διοργανωτή σε απόλυτη συμμόρφωσή του προς τις υποδείξεις των υγειονομικών αρχών.

Related Articles

Back to top button
Close