ΥπηρεσίεςΦιλοξενίες

Παρουσίαση συστήματος καταγραφής και διαχείρισης μετρητικών δεδομένων MDMS

Η Διεύθυνση Διαχειριστή Συστήματος Διανομής της ΑΗΚ, παρουσίασε την Παρασκευή 3 Ιουλίου στο Ξενοδοχείο Κλεοπάτρα το σύστημα καταγραφής και διαχείρισης μετρητικών δεδομένων MDMS σε όλους τους νέους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας.  

Όλοι οι νέοι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και διασύνδεσή τους με το νέο, σύγχρονο σύστημα καταγραφής και διαχείρισης όλων των μετρητικών δεδομένων των πελατών τους. Τους παρουσιάστηκαν όλα τα χαρακτηριστικά, οι δυνατότητες και η λειτουργικότητα του έργου MDMS και τους δόθηκαν όλες οι πληροφορίες για τα συστήματα λήψης μετρήσεων και τις απαραίτητες διαδικασίες. 

Για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, το έργο MDMS (Meter Data Μanagement System), αποτελεί έναν κομβικό σταθμό αναφοράς. Το MDMS είναι ένα πολυσύνθετο και ιδιαίτερα απαιτητικό έργο. Θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των καταναλωτών, Προμηθευτών, Παραγωγών και ευρύτερα όλων των συμμετεχόντων της Αγοράς Ηλεκτρισμού. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, προγραμματίζεται να είναι σε πλήρη λειτουργία τον Ιανουάριο του 2021.

Σε χαιρετισμό του ο Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ, κ Παναγιώτης Ολύμπιος ανέφερε ότι “Ο Λειτουργικός και Λογιστικός Διαχωρισμός της ΑΗΚ, αποτελεί θεμέλιο για την ανεξάρτητη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.  Το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας συνιστά μια μεγάλη πρόκληση.  Η προσπάθεια που γίνεται θα μας κάνει όλους καλύτερους”.

Ο Διευθυντής Διαχειριστή Συστήματος Διανομής, κ Τάσος Γρηγορίου εξήγησε πως το  μέλλον είναι πράσινο, αειφόρο και ηλεκτρικό.  Η ενεργειακή μετάβαση και η συνεχώς μεταβαλλόμενη ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού είναι πολύπλοκη και με το σύστημα MDMS δημιουργείται μια πλατφόρμα αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ επενδυτών και Διαχειριστών. 

Το έργο MDMS παρουσιάστηκε αναλυτικά από τον Υπεύθυνο του Έργου, κ Μάριο Παππουτή.  Το έργο αυτό αποτελεί ορόσημο για την ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού.  Είναι ένα  πολύπλοκο έργο που αποτελεί θεμέλιο αξιοπιστίας και διαφάνειας στα πεδία των μετρήσεων. Κοινός στόχος είναι η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία της ανοικτής και ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close