ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕιδήσεις

Παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος 2020-2030 από το Δήμο Στροβόλου

Ο Δήμος Στροβόλου παρουσίασε χθες, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που ανέλαβε με την εθελοντική συμμετοχή του στο Σύμφωνο των Δημάρχων για την Ενέργεια και το Κλίμα, την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής, το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος 2020-2030 και προχώρησε στη σύσταση συμβουλευτικής επιτροπής για παρακολούθηση της υλοποίησής του.
 
Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Στροβόλου αναφέρει πως το Σχέδιο Δράσης, το οποίο συντάχθηκε από το Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου σε συνεργασία με την υπηρεσία του Δήμου, αποτελεί την αποτύπωση των προθέσεων του Δήμου Στροβόλου για μελλοντικές δράσεις και έργα που αφορούν στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, με στόχο να καταστεί ο Στρόβολος μία σύγχρονη, ανθεκτική και αειφόρος πόλη.

Για τον εντοπισμό και την αξιολόγηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στον Δήμο, αξιοποιήθηκε το καινοτόμο εργαλείο UrbanProof tool, το οποίο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου LIFE URBANPROOF «Ενίσχυση της ανθεκτικότητας των αστικών Δήμων στην κλιματική αλλαγή», στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος ως εταίρος. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE.

Όπως σημειώνει, στο Σχέδιο Δράσης καταγράφονται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στον Δήμο και οι στόχοι για μείωσή τους, όπως και σειρά δράσεων που αποσκοπεί στην μείωση των εκπομπών, αξιολογείται η τρωτότητα του Δήμου απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και εντοπίζονται δράσεις προσαρμογής για ενίσχυση της ανθεκτικότητας απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

Το Σχέδιο Δράσης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και είναι διαθέσιμο εδώ

Related Articles

Back to top button
Close