ΕιδήσειςΚύπρος

Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης Πτηνοπανίδας και Χερσαίας Χλωρίδας του Ακάμα στον Κάθηκα

Ξεκινά το έργο με την υπογραφή των συμβολαίων   σήμερα στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου  του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης Πτηνοπανίδας και Χερσαίας Χλωρίδας του Ακάμα στην Κοινότητα Κάθηκα, συνολικής δαπάντης  €299.998,00 πλέον ΦΠΑ (€356.997,62) μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού, σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κ Λάμπρου ανέφερε πως το έργο θα αποπερατωθεί σε 10 μήνες . Μελετητές του έργου είναι οι  Αρχιτέκτονες- Μηχανικοί Λουκαίδης και Φιλίππου και εργολάβος η  C.S.G Neokleous Brothers Construction Ltd.

H Έπαρχος Πάφου σημείωσε  πως με την ολοκλήρωση του συνόλου του έργου, η ανάπτυξη θα περιλαμβάνει χώρους ενημέρωσης με πινακίδες και άλλες διαμορφώσεις καθώς και εκθεμάτων για την πτηνοπανίδα και την χερσαία Χλωρίδα και οικότοπους του Ακάμα, υποδοχή / γραφείο / πωλητήριο, βοηθητικούς χώρους, χώρους υγιεινής και κουζίνας.

Όλοι οι χώροι (εσωτερικοί και εξωτερικοί) συνέχισε,  θα είναι προσβάσιμοι για ΑΜΕΑ, ιδιαίτερα στους χώρους των εκθεμάτων, οι εγκαταστάσεις των οποίων προσφέρουν την άνετη θέαση και προσέγγιση. Η έκταση του κτιρίου ανέρχεται στα 210τ.μ. Πρόκειται, είπε η κ. Λάμπρου, για το παλαιό κτίριο της ΣΠΕ που παραχωρήθηκε μακροχρόνια στο Κοινοτικό Συμβούλιο Κάθηκα, όπου θα προωθηθούν οι αναγκαίες βελτιώσεις/προσθηκομετατροπές.

Οι αίθουσες πρόσθεσε, θα διαμορφωθούν σε τομείς και θεματολογία, η οποία διαλαμβάνει ποικιλία εγκαταστάσεων στο δάπεδο (εντός του δαπέδου), αναρτήσεις από την οροφή, διαδραστικών εκθεμάτων, διοραμάτων (απεικόνιση της φύσης σε φυσικό μέγεθος), εγκαταστάσεις/υποδομές για οθόνες αφής και άλλα ψηφιακά εργαλεία σε σχέση με τα χερσαία οικοσυστήματα και την πτηνοπανίδα του Ακάμα. 

Ακόμη , περιγραφή και σχεδιαστική αποτύπωση της τοποθέτησης των εκθεμάτων διοραμάτων, πινακίδων και άλλων εγκαταστάσεων. Τα εκθέματα θα συνοδεύονται με επεξηγηματικά κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο-προβολών, διαδραστικών μέσων, παιγνιδιών κλπ, κατέληξε.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close