ΕιδήσειςΕλλάδα

Πλωτό φράγμα 2.700 μέτρων στο Αιγαίο ετοιμάζει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει εντός των επόμενων ημερών σε μία προσομοίωση των πλωτών φραγμάτων για τη μείωση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, όπως προκύπτει από τη συζήτηση που έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η προσομοίωση θα γίνει στη θάλασσα κοντά στην Αττική για να διαπιστωθεί εάν έχει αποτέλεσμα, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια ο συνολικός σχεδιασμός για θαλάσσια φράγματα στο Αιγαίο.

Μάλιστα, κρίνεται ότι ο συνολικός σχεδιασμός θα ξεπεράσει το αρχικό πλάνο των 2.700 μέτρων, κόστους 500.000 ευρώ, που προβλέπει ο διαγωνισμός της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης, ο οποίος ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα. 

Ο διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός, συγκεκριμένα, προβλέπει την προμήθεια 2.700 μέτρων Πλωτού Προστατευτικού Συστήματος (ΠΠΣ), μη στρατιωτικών προδιαγραφών, για την εκτέλεση της αποστολής των Μονάδων Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Σύμφωνα με την προκήρυξη:

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ 24%.

Η προμήθεια Πλωτού Προστατευτικού Συστήματος με την τεχνική προδιαγραφή θα περιορίσει και κατά περίπτωση θα αναστείλει την πρόθεση εισροών στον εθνικό χώρο, με σκοπό την αντιμετώπιση των διαρκώς αυξανόμενων μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η ΑΣΔΥΣ θα διαβιβάσει τον φάκελο στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων και στη συνέχεια θα «περάσει» στην αρμοδιότητα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

ΠΗΓΗ: cnn.gr

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close