Top NewsΔήμοςΗ Πόλη Μας

Ποια έργα ολοκληρώνονται φέτος στη Λακατάμια (τι σχεδιάζεται να γίνει)

Η αποπεράτωση του πάρκου Μιχαλάκη Σοφοκλέους (πρώην Dexel) , η ανάπλαση του πάρκου Αχαιών,  τα βελτιωτικά έργα στο δίκτυο οχετών ομβρίων υδάτων, είναι μερικά από τα αναπτυξιακά έργα τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2021, όπως αναφέρεται στον απολογισμό του έργου του Δημοτικού Συμβουλίου Λακατάμιας και ειδικότερα στο κεφάλαιο «αναπτυξιακά έργα».

Ακόμη, προγραμματίζεται σύντομα η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή του Γραμμικού Πάρκου Πεδιαίου Ποταμού, από την Λεωφόρο Αγ. Γεωργίου μέχρι τα σύνορα του Δήμου με την κοινότητα Δευτεράς, η δημιουργία Πίστας Ποδηλάτων, η προκήρυξη διαγωνισμού, για την μελέτη και τον σχεδιασμό του έργου που αφορά την Ανάπλαση των Πυρήνων, Α΄ φάση – πλατεία και δρόμοι πυρήνα Αγίου Νικολάου και ο λεπτομερής σχεδιασμός του έργου διαμόρφωσης του εγκαταλελειμμένου Δημοτικού Σταδίου σε Αθλητικό Πολυχώρο.

Στον απολογισμό του έργου του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρονται συγκεκριμένα:

Αναπτυξιακά Έργα

Παρά την οικονομική στενότητα, έχουμε προχωρήσει με την υλοποίηση έργων υποδομής και προγραμματίζουμε νέα, τα οποία θα συμβάλουν στην προσπάθεια αναβάθμισης της πόλης μας.

Ολοκληρώθηκαν τα έργα στην οδό Λυκαβηττού. Το έργο περιελάμβανε την ανάπλαση /ανακατασκευή του οδοστρώματος και τη δημιουργία κατά μήκος, χώρων στάθμευσης οχημάτων.

Έγιναν εκτεταμένα έργα επιδιόρθωσης οχετών ομβρίων υδάτων. Μόλις μας το επέτρεψαν τα οικονομικά του Δήμου, προχωρήσαμε και αναθέσαμε σε ειδικούς την εκπόνηση υδρολογικής μελέτης, για τις προβληματικές περιοχές, η οποία ετοιμάστηκε και μας παραδόθηκε τέλος του 2020. Στη βάση αυτής της μελέτης, αναμένεται εντός του τρέχοντος έτους να εκτελεστούν βελτιωτικά έργα στο δίκτυο οχετών ομβρίων, που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

*Έγινε αναβάθμιση των κυκλικών κόμβων Μελίνας Μερκούρη και Ιωάννη Καποδίστρια.

*Έχει ξεκινήσει η αναβάθμιση και επέκταση του παιδότοπου στο πάρκο Αγ. Γεωργίου.

*Έχουν αρχίσει οι κατασκευαστικές εργασίες για το πάρκο Μιχαλάκη Σοφοκλέους (πρώην Dexel). Σε πρώτη φάση το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή διαδρόμων, παιδότοπου και κτηρίων υποδομής (ενός μικρού περιπτέρου/ αναψυκτηρίου και χώρων υγιεινής), τη φύτευση και το φωτισμό του χώρου, την περίφραξη του πάρκου και τη δημιουργία χώρων στάθμευσης. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τα τέλη Σεπτεμβρίου 2021.

*Έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για την ανάπλαση του πάρκου Αχαιών. Οι κατασκευαστικές εργασίες με διάρκεια 3 μήνες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός Ιουλίου 2021.

*Ετοιμάζεται η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή του Γραμμικού Πάρκου Πεδιαίου Ποταμού, από την Λεωφόρο Αγ. Γεωργίου μέχρι τα σύνορα του Δήμου με την κοινότητα Δευτεράς. Το έργο είναι πολεοδομικό, με το κόστος κατασκευής να κατανέμεται κατά 1/3 στο Δήμο και κατά 2/3 στο Κράτος (Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως – Προϋπολογιζόμενο κόστος €1.300.000).

*Βρισκόμαστε στο στάδιο προετοιμασίας για την προκήρυξη διαγωνισμού, για την μελέτη και τον σχεδιασμό του έργου που αφορά την Ανάπλαση των Πυρήνων, Α΄ φάση – πλατεία και δρόμοι πυρήνα Αγίου Νικολάου.

Συνεχίζονται παράλληλα και τα οδικά έργα με:

Επαλείψεις / αντικαταστάσεις ασφαλτικών οδοστρωμάτων,

Κατασκευή νέων δρόμων, (οδοί Θεμιστοκλέους και Σπυρίδωνος Τρικούπη)

Επιδιορθώσεις στον Πεζόδρομο / Ποδηλατόδρομο,

Κατασκευή / Δημιουργία κυρτωμάτων

Κατασκευή διαβάσεων πεζών

Στον Δήμο μας έγιναν και προγραμματίζεται να γίνουν σύντομα, σημαντικές επενδύσεις. Μπορεί να μην είναι επενδύσεις του ίδιου του Δήμου, όμως είναι σημαντικό ένας Δήμος να είναι φιλόξενος σε αναπτύξεις που εξυπηρετούν το κοινό και προσφέρουν θέσεις εργασίας. Σε αυτά τα πλαίσια, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των αναγκαίων υποδομών που χρειάζονται για την σωστή εξυπηρέτηση του κοινού. Ο Δήμος σε συνεννόηση με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες προωθεί έργα, όπως ο δρόμος προς το Νέο Εμπορικό Κέντρο με πρόσβαση τόσον από τον Υπεραστικό δρόμο Παλαιχωρίου/Λευκωσίας όσον και από το δρόμο Κοκκινοτριμιθιάς/Τρόοδους.  

Oδικό Έργο Ιπποκράτους-Αργυρουπόλεως

Ανάμεσα στις προτεραιότητες που έθεσε το Δημοτικό Συμβούλιο με την εκλογή του, ήταν και η αναβάθμιση του οδικού δικτύου. Θεωρούμε μεγάλη επιτυχία το ότι καταφέραμε να πείσουμε για την αναγκαιότητα της κατασκευής του έργου των οδών Ιπποκράτους – Αργυρουπόλεως. Η συμπλήρωση του έργου θα έχει πολλαπλά οφέλη, καθώς θα εξυπηρετεί τους χιλιάδες κατοίκους της Λακατάμιας, με την άμεση και γρήγορη πρόσβαση προς τον αυτοκινητόδρομο και θα επιτρέψει την ομαλοποίηση της κυκλοφορίας, απαμβλύνοντας την κίνηση που παρουσιάζεται στους γύρω δρόμους.

Μετά από πολλές διεργασίες και έντονες πιέσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς, βρισκόμαστε σε πολύ καλό στάδιο για την έναρξη των εργασιών. Το έργο θα ξεκινά από τον κυκλικό κόμβο Μελίνας Μερκούρη και θα καταλήγει στον κυκλικό κόμβο του ΓΣΠ.

*Στα άμεσα σχέδια του Δήμου είναι και η δημιουργία Πίστας Ποδηλάτων. Έχει ήδη εξευρεθεί ο χώρος και προχωρά τάχιστα με το σχεδιασμό της πίστας. Ευχή όλων, είναι όπως η πίστα ποδηλάτων εξελιχτεί σε μια διασκεδαστική και ασφαλή δραστηριότητα για όλα τα επίπεδα και τις ηλικίες ποδηλατών, στην οποία θα μπορούν να διεξάγονται δωρεάν σεμινάρια/μαθήματα για αρχάριους και διάφορες εκδηλώσεις σχετικές με το ποδήλατο.

Δημοτικό Στάδιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως ο, ανεκμετάλλευτος εδώ και πολλά χρόνια, χώρος του Δημοτικού Σταδίου, μετατραπεί σε ένα πολυμορφικό Αθλητικό Κέντρο στο οποίο οι δημότες μας θα μπορούν να ασχολούνται με διάφορες αθλητικές δραστηριότητες. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει καταλήξει σε προκαταρκτικό σχεδιασμό και αναμένεται σύντομα να προχωρήσει ο λεπτομερής σχεδιασμός του έργου.

Related Articles

Back to top button
Close