Υγεία

Ποια τρόφιμα δεν έχουν ημερομηνία λήξης

Όλοι όταν αγοράζουμε προϊόντα από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, το πρώτο πράγμα που κοιτάμε σε συσκευασίες με τρόφιμα είναι η ημερομηνία λήξης. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένα τρόφιμα που μπορούν να διατηρηθούν επί μακρόν στα ντουλάπια της κουζίνας.

Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr τα τρόφιμα που μπορούμε να διατηρήσουμε για πολύ καιρό, ακόμη και μετά την ημερομηνία λήξης ειναι τα παρακάτω:

Ζάχαρη

Θα πρέπει να προσέξετε την υγρασία καθώς μακριά από αυτή μπορεί και διαρκεί περισσότερο. Είναι τροφή που μπορεί να ζήσει αρκετά μακριά από την ημερομηνία ανάλωσης που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία αρκεί να διατηρηθεί σωστά και αυτό είναι το πλέον σημαντικό.

Ρύζι

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο λευκό και το καστανό ρύζι. Λόγω των ελαίων που υπάρχουν στο καστανό ρύζι αυτό μπορεί να διαρκέσει το πολύ 6 μήνες, ενώ το λευκό ρύζι, μπορεί να κρατήσει ακόμα και για  χρόνια.Για να διαρκέσει τόσο πολύ ή έστω και μερικά χρόνια θα πρέπει να είναι αεροστεγώς κλεισμένο και σε μέρος σκοτεινό και με χαμηλή θερμοκρασία.

Καλαμποκάλευρο

Αν το τοποθετήσετε σε ένα σφραγισμένο δοχείο και το αποθηκεύσετε σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος, όπως στο κάτω μέρος του ψυγείου, το καλαμποκάλευρο μπορεί να διατηρηθεί για πολύ καιρό αναλλοίωτο.

Μέλι

Το μέλι είναι μια τροφή υψηλά οξειδωτική, με πολύ χαμηλή υγρασία κάτι που δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον που δεν εκτίθεται σε βακτήρια. Αν και μπορεί να πάρει υγρασία από το περιβάλλον, αν θερμανθεί, στραγγιστεί και σφραγιστεί κατάλληλα, μπορεί να κρατήσει για πάντα.

Αλάτι

Μιλάμε για ένα συστατικό αθάνατο. Όταν το αλάτι διατηρηθεί μακριά από υγρασία μπορεί να ζήσει για πάντα. Είναι από τα προϊόντα που πρακτκά δε λήγουν ποτέ.

ΠΗΓΗ: topontiki.gr

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close