ΕιδήσειςΚύπρος

Ποινή ισόβιας κάθειρξης για εμπρησμό δασών εισηγήθηκε ο Υπ. Γεωργίας στο Υπ. Δικαιοσύνης

Αύξηση των ποινών για εμπρησμούς δασών, που θα φθάνουν την ισόβια κάθειρξη, εισηγήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, ώστε όπως είπε, η ποινή να λειτουργεί ως πραγματικός αποτρεπτικός παράγοντας.
 

Την ανάγκη για αύξηση των ποινών ώστε αυτές να καταστούν αποτρεπτικές τόνισε, απαντώντας σε ερωτήσεις στο πλαίσιο δηλώσεων του μετά την υπογραφή για τα αντιπλημμυρικά φράγματα Αραδίππου.

Ο κ. Καδής είπε πως φαίνεται ότι αρκετές από τις δασικές πυρκαγιές είναι κακόβουλες.

Συγκεκριμένα ο κ. Καδής είπε ότι η προσπάθεια της Κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει προληπτικά, αποτρεπτικά και ταυτόχρονα να είναι σε θέση όταν εκδηλώνονται πυρκαγιές να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι κατά την τελευταία μεγάλη δασική πυρκαγιά φάνηκε ότι οι δυνάμεις πυρόσβεσης λειτούργησαν συντονισμένα και αποτελεσματικά. Πρόσθεσε ότι κινητοποιήθηκαν τεράστιες δυνάμεις και συνεργάστηκαν πολύ αρμονικά μεταξύ τους, επιτυγχάνοντας το αποτέλεσμα της κατάσβεσης της πυρκαγιάς μέσα στην ίδια ημέρα.

Σε επίπεδο πρόληψης είπε ότι «συζητούμε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης την αύξηση των ποινών ειδικά για τον εμπρησμό σε δασικές περιοχές και άποψη μας είναι ότι η ποινή μπορεί να γίνει και ισόβια, για να λειτουργεί πραγματικά ως αποτρεπτικός παράγοντας».

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close