ΕιδήσειςΚύπρος

Ποινή φυλάκισης σε 38χρονο, θετικό στον κορωνοϊό, που έφυγε από το Eden

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, σε άνδρα ηλικίας 38 ετών για το αδίκημα της αμέλειας για διάδοση νόσων επικίνδυνων για τη ζωή, αφού είχε παράνομα εγκαταλείψει το Κέντρο Αποκατάστασης Eden  στην Τερσεφάνου στις 8 Απριλίου.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «ο 38χρονος εγκατέλειψε στις 08 Απριλίου, το Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρνακα, όπου φιλοξενείτο βάσει των διαταγμάτων για αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού, αφού είχε νοσήσει με COVID-19.

Εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό σύλληψης και καταζητείτο από την Αστυνομία. Στις 17 Απριλίου, λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ, κατόπιν πληροφορίας, μέλη της Αστυνομίας τον εντόπισαν να διακινείται με αυτοκίνητο στην περιοχή Ύψωνα, στη Λεμεσό και αφού ανέκοψαν το όχημα προχώρησαν στη σύλληψή του.

Η Αστυνομία προχώρησε στη συνέχεια σε καταχώρηση για άμεση εκδίκαση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, υπόθεσης αμέλειας για διάδοση νόσων επικίνδυνων για τη ζωή, εναντίον του 38χρονου. Αφού το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 38χρονο για τη διάπραξη του υπό εκδίκαση αδικήματος, το πρωί σήμερα επέβαλε σε αυτόν ποινή φυλάκισης πέντε μηνών.

Την υπόθεση είχε διερευνήσει το ΤΑΕ Λάρνακας.

Related Articles

Back to top button
Close