ΕιδήσειςΚύπρος

Πού γίνονται οδικές εργασίες

Στον αυτοκινητόδρομο Αεροδρομίου Λάρνακας – Παραλιμνίου, την περίοδο 02/04/2021 – 30/04/2021, καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακων μεταξύ των ωρών 08:00 – 14:30, θα διεξάγονται εργασίες κλαδέματος των δέντρων από το Τμήμα Δασών. 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τμήμα του ερείσματος του αυτοκινητοδρόμου από τον κυκλικό κόμβο Αεροδρομίου Λάρνακας μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς και από τις δύο κατευθύνσεις εναλλάξ, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 300μ. ανά φορά.

Σε τμήματα στους αυτοκινητοδρόμους Λευκωσίας – Λεμεσού, Λευκωσίας – Λάρνακας και Λευκωσίας – Κοκκινοτριμιθιάς, από τη Δευτέρα 18/01/2021 μέχρι το τέλος Μαΐου 2021, εκτός Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής, από τις 08:00 το βράδυ της κάθε μέρας μέχρι τις 06:00 το πρωί της επόμενης μέρας, θα διεξάγονται εργασίες επιδιόρθωσης οδοστρώματος. Κατά τη διάρκεια των εργασιών τμήματα των αυτοκινητοδρόμων σε μήκος περίπου 1000 μέτρων θα είναι κλειστά και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στο αντίθετο ρεύμα, όπου η κυκλοφορία θα είναι αμφίδρομη.

Στον Αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Κοκκινοτριμιθιάς, στην έξοδο προς τον κυκλικό κόμβο Αρχαγγέλου, από τη Δευτέρα 22/3/2021 από τις 09:00 το πρωί μέχρι τη Δευτέρα 26/4/2021 και ώρα 18:00 το απόγευμα, θα εκτελούνται εργασίες κατασκευής τοίχου αντιστήριξης. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η έξοδος του αυτοκινητόδρομου από Λευκωσία προς τον Κυκλικό Κόμβο Αρχαγγέλου θα είναι κλειστή για την κυκλοφορία. Κλειστή θα παραμείνει και η είσοδος της οδού Αγίου Γενναδίου προς τον Αυτοκινητόδρομο. Η τροχαία κίνηση προς τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού θα διεξάγεται δια μέσου των οδών Αγίου Γενναδίου και Αγίου Νεοφύτου.

Στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, από την Τρίτη 23/3/2021 μέχρι την Τετάρτη 31/3/2021, εκτός Παρασκευής, Σαββάτου, Κυριακής και Αργιών, από τις 8:00μ.μ. της κάθε μέρας μέχρι τις 6:00π.μ. της επόμενης μέρας, θα διεξάγονται εργασίες επιδιόρθωσης οδοστρώματος. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, ο αυτοκινητόδρομος από την έξοδο Σιας μέχρι την είσοδο Αγ. Βαρβάρας θα είναι κλειστός και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται από την έξοδο Σιας προς τον Παλαιό Δρόμο Λεμεσού-Λευκωσίας.

Στον ανισόπεδο κόμβο Παρεκκλησιάς, στην υπόγεια οχηματική διάβαση, την περίοδο 26/3/2021 – 1/4/2021, θα διεξάγονται εργασίες κατασκευής αποχετευτικού συστήματος λυμάτων από ιδιώτη εργολάβο εκ μέρους του ΣΑΛΑ. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών θα ισχύουν οι ακόλουθες ρυθμίσεις:

Θα μονοδρομηθεί προσωρινά η υπόγεια σύνδεση Παρεκκλησιάς από τη συμβολή της με την οδό Γρηγόρη Αυξεντίου μέχρι τη συμβολή της με τη λεωφόρο Αμαθούντας με επιτρεπόμενη κατεύθυνση νότια προς λεωφόρο Αμαθούντας. Η διακίνηση από τη λεωφόρο Αμαθούντας (Παραλιακός) προς Παρεκκλησιά, Πύργο, Διερώνα, Αρακαπά θα γίνεται διαμέσου του ανισόπεδου κόμβου Αγίου Τύχωνα και του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού.

Επίσης, τη Δευτέρα, 29/3/2021 από τις 23:00 μέχρι τις 05:00 της επομένης, θα κλείσει ολοκληρωτικά η υπόγεια σύνδεση που ενώνει την οδό Γρηγόρη Αυξεντίου και λεωφόρο Αμαθούντας. Κατά τις πιο πάνω ώρες η διακίνηση από και προς τον Πύργο – Παρεκκλησιά, θα γίνεται μέσω των ανισόπεδων κόμβων Αγίου Τύχωνα και Μονής και του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού.

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας, την περίοδο 29/3/2021 – 5/4/2021, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου και Αργίας, μεταξύ των ωρών 08:30 – 16:00, θα διεξάγονται εργασίες ανάπτυξης δικτύου, από ιδιωτική εταιρεία τηλεπικοινωνιών. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, στον αυτοκινητόδρομο, από την έξοδό του προς Κόσιη μέχρι και την έξοδο του προς Αραδίππου, θα κλείνει τμηματικά η μία λωρίδα κυκλοφορίας και από τις δύο κατευθύνσεις, με μέγιστο μήκος κλεισίματος ανά φορά το 1,5 km και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στην διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας – Λεμεσού, την περίοδο 22/02/2021 – 02/04/2021, μεταξύ των ωρών 07:00π.μ. – 04:00μ.μ., καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων και αργίας, θα διεξάγονται κατασκευαστικές εργασίες αγωγών νερού από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τμήμα της μιας λωρίδας κυκλοφορίας του δρόμου, από τη ‘Δεξαμενή Σταυροβουνίου’, μέχρι το αντλιοστάσιο του ΤΑΥ στην Κοφίνου, με κατεύθυνση προς Κοφίνου, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 100 μέτρων περίπου (συνολικό μήκος 930 μέτρα, περίπου) και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση προσωρινών φώτων τροχαίας.

Στον παρακαμπτήριο δρόμο Γερμασόγειας, συνεχίζονται οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου. Την περίοδο 8 Μαρτίου 2021 μέχρι 19 Ιουλίου 2021, τμήμα της οδού Ψαρών, στη συμβολή της με την οδό Αγίου Γεωργίου θα είναι κλειστό για την τροχαία κίνηση και στις δύο κατευθύνσεις. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται διαμέσου των οδών Αγίας Παρασκευής και Ισαβέλλας και παραπλήσιους δρόμους. Παράλληλα, την περίοδο 8 Μαρτίου 2021 μέχρι 26 Μαΐου 2021, τμήμα της οδού Τηλλυρίας, από τη συμβολή της με την οδό Πάρου μέχρι την οδό Απολλωνίας και τμήμα της οδού Απολλωνίας μέχρι την οδό Δαιδάλου θα είναι κλειστά για την τροχαία κίνηση και στις δύο κατευθύνσεις. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται διαμέσου των οδών Αγίας Παρασκευής και Ποταμιάς και παραπλήσιους δρόμους.

Σε τμήμα του παλαιού δρόμου Λάρνακας – Λευκωσίας, την 31/03/2021, από τις 07:30 το πρωί μέχρι τις 15:00, θα διεξάγονται εργασίες περιοδικής συντήρησης του οδοστρώματος, έναντι ιδιωτικού σχολείου στην Αραδίππου, συνολικού μήκους 400 μέτρων περίπου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η μία λωρίδα κυκλοφορίας του παλαιού δρόμου Λάρνακας – Λευκωσίας, θα κλείνει τμηματικά (100 μέτρα ανά φορά) και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση stop&go ή/και προσωρινών φώτων τροχαίας.

Στην επαρχία Αμμοχώστου, από τη Δευτέρα 15/3/2021 μέχρι και την Παρασκευή 16/4/2021 εκτός Κυριακής μεταξύ των ωρών 7:30π.μ. και 6:30μ.μ., τμήματα των δρόμων Παραλίμνι – Σωτήρα, Παραλίμνι – Πρωταρά και Πρωταρά – Παραλίμνι θα παραμένουν κλειστά για την τροχαία κίνηση λόγω οδικών έργων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω παρακείμενων δρόμων και σε ορισμένα τμήματα στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας με τη χρήση συστήματος «stop-and-go».

Στην πόλη Λευκωσίαςαπό τις 27/02/2021 και για διάρκεια τριών μηνών, τα φώτα τροχαίας της διασταύρωσης της λεωφόρου Μακαρίου, με την οδό Εθνικής Φρουράς, παρά το ξενοδοχείο Landmark (πρώην Χίλτον), μετακινούνται νοτιότερα κατά 15 μέτρα για να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής στην οδό Εθνικής Φρουράς. Συγκεκριμένα, η σύνδεση μεταξύ λεωφόρου Μακαρίου και λεωφόρου Καλλιπόλεως θα διενεργείται εξολοκλήρου μέσω της προσωρινής παράκαμψης της οδού Εθνικής Φρουράς. Σημειώνεται ότι, για οχήματα που κινούνται από Λεμεσό προς Λευκωσία, η διέλευση προς την οδό Χαλκοκονδύλη θα πρέπει να γίνεται διαμέσου της οδού Φιλήμονος, ενώ η δεξιόστροφη κίνηση προς την οδό Εθνικής Φρουράς θα διεξάγεται κανονικά.

Στην Λευκωσία, στην οδό Θεμιστοκλή Δέρβη, την Τετάρτη, 31/3/2021 και το Σάββατο 3/4/2021 μεταξύ των ωρών  06:00 – 15:00, θα διεξάγονται εργασίες για ανέγερση πολυκατοικίας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας της οδού Θεμιστοκλή Δέρβη με κατεύθυνση από τα Φώτα Τροχαίας Γαβριηλίδη προς Λευκωσίαμεταξύ των παρόδων Νικοκρέοντος και Τεύκρου θα είναι κλειστές και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στη μία λωρίδα της αντίθετης κατεύθυνσης.

Στην Κοκκινοτριμιθιά, την Τρίτη 30 Μαρτίου, 2021 και για περίοδο τριών εβδομάδων, η αριστερή λωρίδα στην οδό Γρηγόρη Αυξεντίου με κατεύθυνση από Κοκκινοτριμιθιά προς τον κυκλικό κόμβο Ξενόπουλου, θα είναι κλειστή λόγω εργασιών στο έρεισμα του δρόμου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα υπάρξει η κατάλληλη προσωρινή σήμανση, ούτως ώστε να χρησιμοποιείται με ασφάλεια μόνο η δεξιά λωρίδα.

Σε τμήμα του δρόμου Ορμήδειας – Ξυλοτύμπου, (λεωφόρος Ανεξαρτηρίας), την περίοδο 02/04/2021–07/04/2021, από τις 07:30 το πρωί μέχρι τις 15:00, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, θα γίνονται εργασίες περιοδικής συντήρησης του οδοστρώματος, από παλιό κοιμητήριο Ορμήδειας μέχρι και την συμβολή με οδό 28η Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η μία λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου Ορμήδεια – Ξυλοτύμπου θα κλείνει τμηματικά (100 μέτρα ανά φορά) και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση stop&go ή/και προσωρινών φώτων τροχαίας.

Related Articles

Back to top button
Close