ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕιδήσεις

Πράσινο για στέγαση της Αρχιτεκτονικής Σχολής στο σχολείο Φανερωμένης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας σε ψεσινή του συνεδρία αποφάσισε την έναρξη διαβουλεύσεων για στέγαση της Αρχιτεκτονικής Σοχλής του Πανεπιστημίου Κύπρου στο ιστορικό Σχολείο της Φανερωμένης.

Αυτό αναφέρει σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρύσανθος Φάκας, ο οποίος προσθέτει πως με την κίνηση αυτή ανοίγει ο δρόμος για συγχρηματοδότηση από ευρωπαϊκά ταμεία, ενώ η γύρω περιοχή θα αναπτυχθεί και θα συμβάλει στην αναζωογόνηση της παλιάς Λευκωσίας.

Αναλυτικά τι έγραψε ο κ. Φάκας:

“Απόψε ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Λευκωσίας έκαναν ακόμα ένα μεγάλο βήμα για την συνέχιση της αναζωογόνηση της Εντός των Τειχών Πόλης! Ξεκινά και επίσημα πλέον η διαδικασία και οι διαβούλευσεις για την μετακίνηση της Αρχιτεκτονικής Σχολής στον ιστορικό χώρος της Φανερωμένης!

Μια μεγάλη προσπάθεια η οποία θα πλαισιώνει το CYENS (πρώην RISE) ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά προγράμματα του τόπου μας που ήδη ξεκινήσε και αναμένεται να γιγαντωθεί με την ολοκλήρωση της Παλαιάς Αγοράς καταστώντας την περιοχή πόλο έλξης για χιλιάδες φοιτητές!

Τα συνεπακόλουθα της δημιουργίας αυτών των σχολών είναι το δικαίωμα για συγχρηματοδότησης μεγάλων Ευρωπαϊκών χορηγιών, δημιουργία γραμμής μικρών Λεωφορείων με τις περιοχές των υπολοίπων Πανεπιστημίων, δημιουργία ξενώνων, υπηρεσίες εστίασης, υπηρεσίες υποστηρικτικών υπηρεσιών, αναπαλαίωση αρκετών διατηρητέων και αλλά πολλά! Μας προβλημάτισε έντονα το θέμα της μετακίνησης των υφιστάμενων μαθητών, έστω και αν είναι λίγοι, εντούτοις αφού τα τέσσερα γειτονικά σχολεία του Αγίου Κασσιανού, Ελένειου, Αγίου Αντωνίου και Παγκύπριο Γυμνάσιο θα μπορούν να τους φιλοξενήσουν αυτό λειτούργησε καταλυτικά για την απόφαση μας και προχωρούμε στην υπογραφή μνημονίου συναντίληψης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς!

Η Λευκωσία μας αλλάζει, οι προσπάθειες του Δήμου μας φέρνουν καρπούς και αυτό μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε!

Υ.Γ. Το Παγκύπριο Γυμνάσιο θα επανέλθει σε εξατάξιο όπως παλαιότερα, αυτό ανακοινώθηκε σήμερα”!

Related Articles

Back to top button
Close