ΕιδήσειςΕλλάδα

Πρέσβης Ελλάδας: Υπάρχουν περιθώρια αισιοδοξίας για οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Αίγυπτο (vid)

Ο καθορισμός αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου είναι μια σύνθετη διαδικασία, με πολλές πολιτικές και νομικές παραμέτρους, ωστόσο υπάρχουν περιθώρια αισιοδοξίας, λέει ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Θεοχάρης Λαλάκος.

Κάνει λόγο για «μια απαραίτητη αλληλουχία ενεργειών» όσον αφορά την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών της Ελλάδας με τις γειτονικές της χώρες, λέγοντας ότι μετά τη συμφωνία με τη Ρώμη, το επόμενο βήμα θα γίνει με την Αίγυπτο.
 
Σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πρέσβης της Ελλάδας αναφέρεται στην επικείμενη μετάβαση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Δένδια στο Κάιρο για τις σχετικές συνομιλίες, ενώ τονίζει ότι τυχόν συμφωνία των δύο χωρών θα συνιστά «σαφή και νόμιμη απάντηση» στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο. Ο καθορισμός αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου παγίως αποτελεί μέρος της ημερήσιας διάταξης των συζητήσεων των δύο χωρών μας, σημειώνει.

Λέει εξάλλου ότι τα εθνικά δικαιώματα δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Αθήνα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει όλα τα σενάρια των τουρκικών προκλήσεων σε ελληνικές θαλάσσιες ζώνες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close