ΕιδήσειςΚόσμος

Πραγματοποιήθηκε στο Χιούστον η κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ “δεν είχε να πει μια λέξη” για το μαρτύριο του Τζορτζ Φλόιντ, ανέφερε ο αιδεσιμώτατος Αλ Σάρπτον κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας, την Τρίτη στο Τέξας, του 46χρονου Αφροαμερικανού που δολοφονήθηκε από έναν λευκό αστυνομικό.
 
“Ο Πρόεδρος μίλησε για να καλέσει στρατιώτες για ενισχύσεις” για την αποκατάσταση της ηρεμίας στις πόλεις που συγκλονίστηκαν από βία μετά από αυτό το δράμα, σημείωσε ο Σάρπτον, γνωστός ακτιβιστής για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών. “Αλλά δεν είχε να πει μια λέξη για τα 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα αυτής της αστυνομικής δολοφονίας”, πρόσθεσε, αναφερόμενος στο χρόνο που ο αστυνομικός Ντέρεκ Σόκιν πίεζε με το γόνατό του στον λαιμό του Φλόιντ, προκαλώντας τον θάνατό του από ασφυξία.

Συγγενείς, φίλοι αλλά και πλήθος κόσμου, «αποχαιρέτισαν» τον Αφροαμερικανό, ο οποίος δολοφονήθηκε από Αστυνομικούς πριν λίγες μέρες στη Μινεάπολη.

Οι φόβοι πολλών ότι τη μέρα της κηδείας θα υπάρξει αναζωπύρωση των βίαιων διαδηλώσεων και αντιδράσεων δεν επιβεβαιώθηκαν, κι έτσι, μέσα σε ένα έντονα συγκινησιακό το κλίμα, οι ΗΠΑ, «αποχαιρέτισαν» τον Τζορτζ Φλόιντ.

Πολλά ήταν και οι πολιτικοί συμβολισμοί στην κηδεία του Φλόιντ, ενώ, το παρών έδωσε και ο δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες χιλιάδες άτομα στο Διαδίκτυο, τα μέλη της οικογένειάς του ντυμένα στα λευκά μίλησαν με συγκίνηση για τον χαμό του δικού τους ανθρώπου, ζητώντας δικαιοσύνη και αλλαγή.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close