ΆρθραΕπιστολές

Προβλήματα στο Συνοικισμό Αγίου Μάμα Λακατάμιας

Από αναγνώστρια της ιστοσελίδας, κάτοικο Λακατάμιας πήραμε την πιο κάτω επιστολή που αναφέρεται σε προβλήματα στο Συνοικισμό Αγίου Μάμα Λακατάμιας.

«Σχετικά με το πιο πάνω θέμα θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με διάφορα προβλήματα που παρουσιάζονται στην ευρύτερη περιοχή του Συνοικισμού Αγίου Μάμα Λακατάμιας:

   Ανεπαρκής φωτισμός και καθαριότητα σε δημόσιους χώρους και πεζοδρόμια στον συνοικισμό. (Φωτογραφία από το Πάρκο Ηρώων του συνοικισμού και παρακείμενες γειτονιές).

   Ανεπαρκής φωτισμός σε διαβάσεις. (Φωτογραφία από τη διάβαση πεζών της Λεωφόρου Αγίου Μάμα).

    Διόρθωση φωτισμού στον χώρο νεανικής ψυχαγωγίας απέναντι από το γήπεδο του μπάσκετ πλησίον του γραμμικού πάρκου, πίσω από το ΘΟΙ. Γενικά είναι έκτρωμα η φάση εκεί, ούτε οι νέοι κάθονται ούτε κανένας. Θα πρέπει να γίνει ανάπλαση και χώρος ίσως για ποδήλατα και skateboard όπως έχει στη Λεμεσό στον παραλιακό και να μπουν παιχνίδια για τα παιδιά αν θέλουν εκεί να ονομάζεται πάρκο

    Προβλήματα με αδέσποτα (γάτοι). Φωτογραφίες από το γραμμικό πάρκο δίπλα στο Αρχηγείο Πυροσβεστικής και τοποθεσίες στον συνοικισμό. Υπάρχει κονδύλι για στειρώσεις το οποίο δίνεται στους Δήμους για το σκοπό αυτό. (Φωτογραφία από το γραμμικό πάρκο και γειτονιές που ταΐζουν τα αδέσποτα).

     Ημερήσια προγράμματα απασχόλησης ηλικιωμένων ατόμων με λιγότερες ευκαιρίες (ψυχικές ασθένειες π.χ.) που διαθέτει ο Δήμος. Θα πρέπει να τύχουν εκτενέστερης ενημέρωσης καθώς και νέα προγράμματα για απασχόληση τους.

    Σκυβαλοδοχεία. Δεν είναι αρκετό ένα Σκυβαλοδοχείο ανά πολυκατοικία με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια Υγεία. Επίσης θα πρέπει να διορθωθούν και τα χαλασμένα υφιστάμενα για ευνόητους λόγους. (Δέστε πρόβλημα με τα αδέσποτα.)

     Διόρθωση πολυκατοικιών.  Πότε υπολογίζουν να αρχίσουν οι εργασίες; Είναι κίνδυνος για τη δημόσια υγιεινή το λιγότερο. Δεν θα επεκταθώ στις συνθήκες διαβίωσης των ατόμων που συνεχίζουν να διαμένουν μέσα.

Θεωρώ ότι μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις και οι συγκεκριμένες φωτογραφίες καλύπτουν τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συνοικισμός Αγίου Μάμα ο οποίος διατηρείται υποβαθμισμένος.

Για τα πιο πάνω προβλήματα αποστέλλονται και ανάλογες φωτογραφίες.

 Ευχαριστώ εκ των προτέρων».

Αργυρή Μ. Δημότης

Κάτοικος οδού Αποστόλου Ανδρέα, Συνοικισμός Αγίου Μάμα

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close