ΕιδήσειςΚύπρος

Προκηρύσσεται στις 2 Απριλίου το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων De Minimis

Προκηρύσσεται στις 2 Απριλίου του 2021, από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων, το οποίο καλεί τους ενδιαφερόμενους Φορείς να υποβάλουν αιτήσεις για επιχορήγηση των προγραμμάτων τους μέχρι την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2021.
Μέσω των προγραμμάτων εξυπηρετούνται ετησίως περίπου 9000 ενήλικες και παιδιά. Τέτοια προγράμματα είναι Στέγες Ηλικιωμένων και Αναπήρων, Κέντρα Ενηλίκων, Βρεφο/Παιδοκομικοί Σταθμοί, Κέντρα Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών, προγράμματα 24ωρης και Διημερεύουσας φροντίδας ΑμεΑ, κ.α.

Κρατική ενίσχυση δίνεται για την ίδρυση, λειτουργία, επέκταση ή ανέγερση  προγραμμάτων.

Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα το 2020 σημειώθηκε σημαντική  αύξηση στις κρατικές ενισχύσεις,  με επένδυση στην κάλυψη νέων αναφυόμενων αναγκών και τη λειτουργία εξειδικευμένων προγραμμάτων όπως, «Το Σπίτι του Παιδιού», το «Σπίτι της Γυναίκας» και προγράμματα για Ασυνόδευτους Ανήλικους, τα οποία λειτουργούν από Μη Κερδοσκοπικούς Φορείς και στηρίζονται οικονομικά με πολύ σημαντικό ποσό από το κράτος.

Στη βάση αυτή, είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι, το ποσό που δόθηκε το 2020, για την επιχορήγηση προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας, ήταν πέραν των €10.000.000.

Στις 2 Απριλίου 2021 θα προκηρυχθεί το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι Φορείς να υποβάλουν αιτήσεις για επιχορήγηση των προγραμμάτων τους. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες θα υπάρχουν  στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων www.mlsi.gov.cy και των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας www.mlsi.gov.cy/sws από τις 2 Απριλίου 2021.

Related Articles

Back to top button
Close