ΕιδήσειςΚύπρος

Προκύπτουν ποινικά αδικήματα, λέει ο Πρόεδρος της Ερευνητικής για το σφαγείο Cypra

Προκύπτουν κάποια ποινικά αδικήματα τα οποία πρέπει να τύχουν διερεύνησης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής, Χάρης Πογιατζής, αναφορικά με το θέμα του σφαγείου Cypra, ενώ η Επιτροπή δεν διαπίστωσε κάποια προσωπική ανάμειξη ή κατάχρηση θέσης εκ μέρους της Γενικής Λογίστριας της Δημοκρατίας και συζύγου του ιδιοκτήτη του σφαγείου, Ρέας Γεωργίου.
 
Ο κ. Πογιατζής, συνοδευόμενος από τα μέλη της Επιτροπής, Κύπρο Μιχαηλίδη και Λεμονιά Καουτζιάνη, παρέδωσε σήμερα την έκθεσή της Ερευνητικής στον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, ο οποίος δήλωσε πως, αφού τύχει ενδελεχούς μελέτης από τη Νομική Υπηρεσία, η έκθεση θα δοθεί στη δημοσιότητα σύμφωνα με τον τρόπο και τις παραμέτρους που ίσχυσαν και στην περίπτωση της Ερευνητικής Επιτροπής για τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις.

«Ναι, προκύπτουν κάποια ποινικά αδικήματα τα οποία μπορούν να τύχουν διερεύνησης και να προωθηθούν», ανέφερε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Πογιατζής, προσθέτοντας πως στην έκθεσή της, η Επιτροπή κάνει εισηγήσεις «για περαιτέρω ενέργειες μεταξύ των οποίων ίσως και ποινικές διαδικασίες».

Σε σχέση με τις οφειλές της εταιρείας Cypra σε τέλη επιθεώρησης, ο κ. Πογιατζής σημείωσε πως ο διακανονισμός για καταβολή των τελών αυτών «δημιουργούσε κάποιες υπόνοιες για ευνοιοκρατική μεταχείριση της Cypra» και ότι η Επιτροπή έκρινε ότι ίσως να υπάρχει θέμα περαιτέρω διερεύνησης, αλλά ο Κτηνιατρικός Λειτουργός που υπέγραψε τον διακανονισμό έχει αφυπηρετήσει.

Για την εταιρεία Cypra, o κ. Πογιατζής επεσήμανε επίσης πως «η Επιτροπή διαπίστωσε αυθαίρετη συμπεριφορά και εκμετάλλευση των χρονοβόρων διαδικασιών, είτε δικαστικών, είτε διοικητικών για συντήρηση των παρανομιών».

Εξάλλου για τη Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας, Ρέα Γεωργίου, και σύζυγο του ιδιοκτήτη του σφαγείου Cypra, ο κ. Πογιατζής είπε πως δεν προκύπτει οποιαδήποτε προσωπική ανάμειξη ή κατάχρηση της θέσης της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Related Articles

Back to top button
Close