ΕιδήσειςΚύπρος

Προσπάθεια αποστολής φαρμάκων σε Κύπριους στο εξωτερικό όταν χρειάζεται

Προσπάθεια που θα καταβληθεί για αποστολή φαρμάκων σε Κύπριους πολίτες οι οποίοι έχουν ανάγκη να λάβουν απαραίτητα φαρμακευτική αγωγή την οποία είναι αδύνατον να εξασφαλίσουν στις χώρες όπου βρίσκονται, ανακοινώνουν τα Υπουργεία Εξωτερικών και Υγείας.

Σε ανακοίνωσή τους το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Υγείας ενημερώνουν το κοινό ότι, «Κύπριοι πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό δύνανται από σήμερα, σε περιπτώσεις όπου έχουν ανάγκη να λάβουν απαραίτητα φαρμακευτική αγωγή την οποία είναι αδύνατον να εξασφαλίσουν τοπικά στις χώρες όπου βρίσκονται, να υποβάλλουν σχετικό αίτημα για αρωγή είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση comunit@mfa.gov. cy είτε εναλλακτικά από τηλεφώνου, καλώντας τον αριθμό (+357) 22 801000. Σε αυτές τις περιπτώσεις, και εφόσον τεκμηριώνονται αντικειμενικές δυσκολίες, θα καταβάλλεται προσπάθεια για αποστολή των φαρμάκων από την Κύπρο, εκεί όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Για το Ηνωμένο Βασίλειο ειδικά, επισημαίνεται ότι οι Κύπριοι πολίτες που βρίσκονται στη χώρα έχουν δικαίωμα να αποτείνονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) για σκοπούς εξασφάλισης της φαρμακευτικής τους αγωγής, στη βάση και σχετικής διμερούς συμφωνίας που βρίσκεται σε ισχύ.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close