ΕιδήσειςΚύπρος

Προσωρινή παραχώρηση δημόσιων χώρων για υπαίθρια εστίαση από το Δήμο Λευκωσίας

Στην προσωρινή παραχώρηση δημόσιων χώρων για επέκταση υπαίθριας εστίασης, προχωρεί ο Δήμος Λευκωσίας, στο πλαίσιο της πολιτικής του για στήριξη των επιχειρήσεων των κέντρων αναψυχής, τονίζοντας παράλληλα ότι οι διευθετήσεις θα ισχύουν μέχρι την άρση όλων των περιοριστικών μέτρων του Υπουργείου Υγείας, που αφορούν την εσωτερική και εξωτερική εστίαση των κέντρων αναψυχής.

Συγκεκριμένα, σε σημερινή ανακοίνωση ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει ότι «κατά τη διάρκεια ισχύος των περιοριστικών μέτρων, δίνεται υπό προϋποθέσεις η δυνατότητα παραχώρησης πρόσθετου χώρου υπαίθριας εστίασης, στα κέντρα αναψυχής που έχουν εγκεκριμένη Πολεοδομική Άδεια ή τους έχει παραχωρηθεί χώρος στη βάση της πολιτικής υπαίθριας εστίασης ή που έχουν εγκεκριμένη Πολεοδομική Άδεια χωρίς να περιλαμβάνει στα σχέδια υπαίθρια εστίαση».

Οι διευθετήσεις στην περιοχή των πεζοδρόμων έγιναν λαμβάνοντας υπόψη όλα τα μέτρα πυρασφάλειας και απρόσκοπτης διακίνησης των οχημάτων της πυροσβεστικής και των οχημάτων άμεσης δράσης στην περιοχή των πεζοδρόμων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προσθέτει.

Αναφέρει επίσης ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέπεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε δημόσιο χώρο αν δεν λάβει ο ιδιοκτήτης του κέντρου αναψυχής γραπτή έγκριση από τον Δήμο Λευκωσίας και προσθέτει πως καθ’ όλη τη διάρκεια των μέτρων θα γίνεται καθημερινή απολύμανση της περιοχής των πεζοδρόμων Λήδρας και Ονασαγόρου.

Σε ό,τι αφορά το είδος των αιτήσεων, ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει ότι όλες οι αιτήσεις για την Προσωρινή Επέκταση Υπαίθριας Εστίασης που γίνονται από τους διευθυντές των κέντρων αναψυχής να αποστέλλονται στο email:  astylianou@nicosiamunicipality.org.cy  ή στο φαξ 22663363, ή καταθέτοντας τις στα γραφεία του Δήμου Λευκωσίας.

Για τα υφιστάμενα κέντρα αναψυχής που δραστηριοποιούνται στους πεζόδρομους στην εντός Τειχών Πόλη, τα οποία έχουν την άδεια υπαίθριας εστίασης και θέλουν να επεκταθούν πέραν των εγκεκριμένων ορίων τους, ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει ότι θα πρέπει να αποταθούν στο Δήμο με υποβολή του εντύπου «ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΕΣΤΙΑΣΗ».

Αναφέρει επίσης ότι οι διευθυντές των κέντρων αναψυχής στην Εκτός των Τειχών Λευκωσία θα πρέπει να απευθύνονται είτε με τη σχετική αίτηση είτε με μια απλή επιστολή που να αναφέρουν την διεύθυνση του υποστατικού, τον αριθμό της Πολεοδομικής τους Άδειας ή και της Άδειας Οικοδομής και το χώρο σε σχέδιο ή σε ευδιάκριτη φωτογραφία που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν προσωρινά για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων μόνο.

Τέλος, ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει ότι όσα υφιστάμενα αδειούχα κέντρα αναψυχής θα τοποθετούν προσωρινά το βράδυ τραπεζοκαθίσματα σε ιδιωτικά πεζοδρόμια στο τεμάχιο τους μπροστά από βιτρίνες άλλων καταστημάτων που λειτουργούν, πρέπει να εξασφαλίζεται η συγκατάθεση των καταστηματαρχών και να κοινοποιείται στο Δήμο Λευκωσίας με την αίτηση τους.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close