ΕιδήσειςΕλλάδα

Πρωτοφανής επίθεση με βιτριόλι σε Μητροπολίτες από ιερέα

Ένα πρωτόγνωρο στα χρονικά περιστατικό σημειώθηκε στην Μονή Πετράκη το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ένας ιερέας επιτέθηκε με καυστικό υγρό– το πιθανότερο βιτριόλι- εναντίον επτά Μητροπολιτών, δύο δικηγόρων, ενός φύλακα και ενός γραμματέα!

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό συνέβη στη Μονή Πετράκη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συνοδικού Δικαστηρίου. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο συγκεκριμένος ιερέας δικαζόταν για υπόθεση ναρκωτικών. Το Συνοδικό Δικαστήριο που ήταν σε εξέλιξη και αναμενόταν να αποφασίσει την καθαίρεση του αρχιμανδρίτη Θεοφύλακτου Κόμπου, ο οποίος υπάγεται στη Μονή Βέροιας και Ναούσης.

Σε δηλώσεις του, μάλιστα, στους δημοσιογράφους από το Νοσοκομείο, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, αναφέρθηκε στην υπόθεση, για την οποία καθαιρέθηκε ο ιερέας και αρκέστηκε να πει πως «δεν αρμόζει» στα καθήκοντά του.

Οι έξι Μητροπολίτες αποτελούσαν τη σύνθεση Συνοδικού Δικαστηρίου το οποίο εξέτασε υπόθεση με ιερέα. Πρόκειται για μια διαδικασία παράλληλη με την Διαρκή Ιερά Σύνοδο που είχε ξεκινήσει σήμερα.

Το χρονικό της επίθεσης

Όπως φαίνεται, ο δράστης είχε πάει προετοιμασμένος, καθώς είχε στην κατοχή του μεγάλο μπουκάλι καυστικού υγρού – το οποίο έχει συλλεχθεί και έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να δουν αν πρόκειται για βιτριόλι ή κάποιο άλλο υγρό.

Ξαφνικά, κατά την διάρκεια της εκφώνησης της απόφασης ο υπό έλεγχο ιερέας έβγαλε ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό και επιτέθηκε εναντίον των μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Επικράτησε πανικός, όμως ο δράστης δεν κατόρθωσε να διαφύγει, αφού συνελήφθη από την αστυνομική φρουρά της Μονής κι από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που έφθασαν άμεσα στο σημείο μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες επίθεση δέχτηκαν οι Μητροπολίτες Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Ζακύνθου κ. Διονύσιος, Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, και Κασσανδρείας κ. Νικόδημος.

Είχε συλληφθεί με κοκαΐνη

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες ο ιερέας δικαζόταν αφού είχε εντοπιστεί με 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης στο Πλατύ Βέροιας.

Η κατάσταση της υγείας των Μητροπολιτών

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τα 11 θύματα της επίθεσης οι τέσσερις παραμένουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο και οι τρεις που είναι σοβαρότερα τραυματίες μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, πιο σοβαρά τραυματίας είναι ο Μητροπολίτες Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος.

ΠΗΓΗ: in.gr

Related Articles

Back to top button
Close