ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕιδήσεις

Πρόταση για οικολογική διαχείριση των αποβλήτων συζήτησε ο Δήμαρχος Λευκωσίας με μέλη της σουηδικής πρεσβείας

Πρόταση για την αναζήτηση νέων τρόπων διαχείρισης των αποβλήτων συζήτησε την Τετάρτη ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης με αντιπροσωπεία της πρεσβείας της Σουηδίας, η οποία επισκέφθηκε την έκθεση «Re-waste» που φιλοξενείται στο ισόγειο του Δημαρχείου.

Αντιπροσωπεία της πρεσβείας της Σουηδίας επισκέφθηκε την Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022, το Δημαρχείο Λευκωσίας, όπου φιλοξενείται η έκθεση «Re- waste», μια οικολογική πρόταση για το πώς η σκανδιναβική χώρα αντιλαμβάνεται την επόμενη μέρα στην διαχείριση αποβλήτων.

Οι εκπρόσωποι της πρεσβείας της Σουηδίας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον χώρο που φιλοξενείται η έκθεση στο ισόγειο του Δημαρχείου, όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης. Σχολιάζοντας τα εκθέματα, παρουσίασαν το σκεπτικό της συγκεκριμένης πρότασης για την αναζήτηση νέων, ακόμα πιο φιλικών προς το περιβάλλον τρόπων για την διαχείριση των αποβλήτων, αλλά και την ενεργοποίηση των πολιτών προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολούθως, ο κ. Γιωρκάτζης ξενάγησε τους επισκέπτες στο Δημαρχείο και, στη συνέχεια, είχαν μια σύντομη συνομιλία πάνω σε θέματα διμερών σχέσεων, με επίκεντρο την διαχείριση των αποβλήτων.«Είναι μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε στο Δημαρχείο Λευκωσίας αυτήν την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έκθεση. Η αλλαγή δεν είναι τοπική ανάγκη, αλλά παγκόσμια και επηρεάζει τις ζωές όλων μας. Μέσω αυτής της έκθεσης, έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε πώς δρα η Σουηδία πάνω σε αυτή την μεγάλη πρόκληση. Έχουμε δρόμο μπροστά μας και απαιτούνται κρίσιμες αποφάσεις, ώστε να αναζητήσουμε τις βέλτιστες λύσεις που θα ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις των αποβλήτων, θα ενδυναμώσουν την κυκλική οικονομία και θα προωθήσουν βιώσιμες λύσεις για την μείωση των αποβλήτων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την πρεσβεία της Σουηδίας που έφερε την έκθεση στην καρδιά της ιστορικής πόλης της Λευκωσίας», ανέφερε ο κ. Γιωρκάτζης.

Related Articles

Back to top button
Close