ΕιδήσειςΚύπρος

Πτητικά μέσα πυρόσβεσης μετά από αίτημα της τ/κ πλευράς, έστειλε στα κατεχόμενα η Κυβέρνηση

Τρία αεροπλάνα επιχειρούν και ένα ελικόπτερο βρίσκεται εν πτήση προς την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στην περιοχή μεταξύ Χ α λ ε ύ κ α ς  και Καλυβάκια, κατόπιν σχετικού αιτήματος της τ/κ πλευράς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.
 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί , ο οποίος του ζήτησε βοήθεια σε εναέρια πυροσβεστικά μέσα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ο κ. Κούσιος, ανταποκρίθηκε αμέσως.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην κατεχόμενη Κερύνεια συνδράμει και ελικόπτερο της Αστυνομίας ενώ ήδη επιχειρούν στις κατεχόμενες περιοχές τα τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμήματος Δασών μετά από τη θετική ανταπόκριση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε αίτημα που τηλεφωνικά του διαβίβασε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.
 
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος σε γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,  Νίκος Αναστασιάδης έλαβε σήμερα το απόγευμα τηλεφώνημα από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή της Κυβέρνησης για την αποστολή πυροσβεστικών πτητικών μέσων για την κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς, η οποία ξέσπασε στην επαρχία Κερύνειας».

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close