ΕιδήσειςΚύπρος

Πυρκαγιά σε αυτοκίνητο στο Συν. Στρόβολος ΙΙ (η δράση της Πυροσβεστικής)

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής σε εμπορικό όχημα, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε δρόμο στον προσφυγικό συνοικισμό «Στρόβολος ΙΙ».
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στις 02.42 η Υπηρεσία έλαβε κλήση για την πυρκαγιά και για το περιστατικό ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους πυροσβεστικό σταθμό Ακροπόλεως με ένα στελεχωμένο πυροσβεστικό όχημα.

Ανακοίνωση του σώματος αναφέρει: “Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 24ης Ιουνίου 2021 μέχρι και τις 06.00 της 25ης Ιουνίου 2021 ανταποκρίθηκε σε 29 κλήσεις για βοήθεια, 13 πυρκαγιές, 13 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 14.17  λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά, η οποία κατέκαυσε ένα (1) εκτάριο από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, αποκάλαμα, ελαιόδεντρα και χαρουπόδεντρα, σε τοποθεσία βόρεια του χωριού Μονής. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους πυροσβεστικούς σταθμούς Λεμεσού με 3 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα, και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 15.25. Για το έργο της πυρόσβεσης συνέδραμαν 2 πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών ως επίσης και μία Φορητή πυροσβεστική μονάδα από το Ταμείο Θήρας. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 18.14 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε πρόχειρη μεταλλική αποθήκη (κατασκευασμένη από τσίγκους) σε αυλή οικίας, στην οδό Δυρραχίου στον Κάψαλο Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον πυροσβεστικό σταθμό Αγίου Ιωάννη Λεμεσού με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 18.35. Από την πυρκαγιά υπέστη σοβαρές ζημιές τόσο η αποθήκη όσο και το περιεχόμενο της, αποτελούμενο από ανακυκλώσιμα και άχρηστα υλικά και ποσότητα ρουχισμού. Επηρεάστηκε επίσης ελαφριά σταθμευμένο όχημα μάρκας BMW. Η πιθανότητα η πυρκαγιά να προκλήθηκε από αναμμένο αποτσίγαρο δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Η ώρα 02.42 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε εμπορικό όχημα μάρκας Mercedes, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε δρόμο στην οδό Τυρταίου  στον προσφυγικό συνοικισμό «Στρόβολος ΙΙ». Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον πυροσβεστικό σταθμό Ακροπόλεως, με ένα (1) στελεχωμένο πυροσβεστικό όχημα, και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 02.50. Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε ελαφρές ζημίες στο μπροστινό του μέρος. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Related Articles

Back to top button
Close