ΚοινωνικάΤοπικά Νέα

Πώς η ανακατασκευή των λεωφόρων Αργυρουπόλεως-Ιπποκράτους θα απαμβλύνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα

Σε άρθρο του ο Γιώργος Μιλλής, Υπεύθυνος Οδικής Ασφάλειας Τροχαιάς Αρχηγείου Αστυνομίας, επισημαίνει τη σημασία της βελτίωσης/κατασκευής των λεωφόρων Ιπποκράτους και Αργυρουπόλεως στο Δήμο Λακατάμιας στην απάμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην είσοδο της Λευκωσίας.

Όπως επισημαίνει, “με την κατασκευή του έργου κόστους €22.000.000 θα επιτευχθεί απευθείας σύνδεση των δυτικών περιοχών της Λευκωσίας (Λακατάμιας / Ανθούπολης) με τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού και με τις ανατολικές περιοχές (Λατσιά, Γέρι κ.λπ.), θα απαμβλυνθεί το σοβαρό πρόβλημα κυκλοφοριακής συμφόρησης”.

Αναλυτικά το άρθρο του κ. Γ. Μιλλή:

“Ένα από τα σημαντικότερα έργα που θα συμβάλει στην απάμβλυνση του κυκλοφοριακού χάους στην είσοδο της Λευκωσίας προωθεί το Τμήμα Πολεοδομίας. Το έργο αφορά τη βελτίωση/ κατασκευή των λεωφόρων Ιπποκράτους και Αργυρουπόλεως και τμήματος της Λεωφόρου Τσερίου και Στροβόλου στη Λακατάμια και Στρόβολο.

Πρόκειται για στρατηγικής σημασίας αρτηρία με τμήματα Δρόμων Πρωταρχικής Σημασίας (ΔΠΣ).Οι Λεωφόροι Αργυρουπόλεως και Ιπποκράτους, αφορούν Περιμετρικό ΔΠΣ, που συνδέει την ανατολική με η δυτική πλευρά της Λευκωσίας, ενώ οι Λεωφόροι Τσερίου και Στροβόλου, αφορούν ακτινωτό ΔΠΣ, με φορά βορά, νότου. Μεγάλο τμήμα του Περιμετρικού ΔΠΣ (Λεωφόρος Αργυρουπόλεως – από τον κυκλικό κόμβο παρά το νέο Γ.Σ.Π., μέχρι τη Λεωφόρο Τσερίου) δεν είναι σήμερα κατασκευασμένο.

Λόγω της έλλειψης του δρόμου αυτού, επιτείνεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση στην είσοδο της πόλης της Λευκωσίας, καθώς επίσης και στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, ενώ επιπρόσθετα, επιβαρύνεται το τοπικό οδικό δίκτυο καθώς πολλοί χρήστες, χρησιμοποιούν οικοπεδικούς δρόμους γειτονιάς για τη διακίνησή τους, προκειμένου να αποφύγουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση της.

Με την κατασκευή του έργου κόστους €22.000.000 θα επιτευχθεί απευθείας σύνδεση των δυτικών περιοχών της Λευκωσίας (Λακατάμιας / Ανθούπολης) με τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού και με τις ανατολικές περιοχές (Λατσιά, Γέρι κ.λπ.), θα απαμβλυνθεί το σοβαρό πρόβλημα κυκλοφοριακής συμφόρησης, που σήμερα υφίσταται στην είσοδο της πόλης και ιδιαίτερα στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού και θα υποβοηθηθεί η αποσυμφόρηση των κεντρικών περιοχών της πόλης και η καλύτερη διακίνηση της κυκλοφορίας των Νότιων περιοχών της Λευκωσίας και των κεντρικών αστικών περιοχών.

Το έργο αφορά την κατασκευή αστικών λεωφόρων, οι οποίες περιλαμβάνονται στο δίκτυο των Δρόμων Πρωταρχικής Σημασίας (ΔΠΣ) του Τοπικού Σχεδίου Λευκωσίας. Σκοπός του έργου είναι η υλοποίηση των στόχων του Τοπικού Σχεδίου Λευκωσίας και του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Κινητικότητας Λευκωσίας.

Πιο συγκεκριμένα, ουσιαστικός στόχος της κατασκευής τους, είναι (α) η κυκλοφοριακή σύνδεση των δυτικών με τις ανατολικές περιοχές της Λευκωσίας (Γέρι – Λατσιά – Λακατάμια – Ανθούπολη), μέσω των Λεωφόρων Αργυρουπόλεως και Ιπποκράτους, (β) η διευκόλυνση της διακίνησης μεταξύ των νότιων και βόρειων περιοχών στα δυτικά της πόλης (Τσέρι – Λακατάμια – Στρόβολος), μέσω της νότιας επέκτασης της λεωφόρου Τσερίου, (γ) η σύνδεση της δυτικής περιοχής της Λευκωσίας με τον Αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού (μέσω του ανισόπεδου κόμβου του ΓΣΠ) και με τον Περιμετρικό Αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας (μέσω του κόμβου στην οδό πεύκου) και η διευκόλυνση της πρόσβασης της από και προς την υπόλοιπη Κύπρο, (δ) η αποσυμφόρηση ευαίσθητων περιοχών κατοικίας από την διαμπερή κυκλοφορία, (ε) η προώθηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και των εναλλακτικών μέσων κυκλοφορίας όπως το ποδήλατο κλπ.

Στη διατομή τους έχει ενταχθεί, ποδηλατόδρομος, πλατιά πεζοδρόμια και νησίδες πρασίνου στα οποία θα φυτευτούν μεγάλα δέντρα (3.344 δέντρα και 15.094 θάμνοι), ώστε να δημιουργηθούν δρόμοι με αναβαθμισμένα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά, οι οποίοι να ενταχθούν ομαλά στο περιβάλλον της περιοχής από την οποία θα διέλθουν. Το έργο θα τεθεί προς συζήτηση στην Επιτροπή Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Το έργο παρουσιάστηκε στην Επιτροπή και παλαιότερα στις 30 Νοεμβρίου 2010, και εγκρίθηκε στις 17 Μαρτίου 2011.

Στη σχετική γνωμάτευση της, η Επιτροπή εισηγήθηκε την προώθηση του έργου, με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστούν συγκεκριμένα μέτρα μετριασμού των επιπτώσεων στο περιβάλλον, τα οποία και καταγράφηκαν αναλυτικά. Λόγω της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης στην οποία περιήλθε η Κυπριακή Δημοκρατία τα προηγούμενα χρόνια, το έργο παρέμεινε σε στασιμότητα.

Οι προσπάθειες υλοποίησης του αναθερμάνθηκαν τα τελευταία χρόνια και σήμερα, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως προωθεί την υλοποίηση του και έχει εντάξει σχετικές πιστώσεις στον Προϋπολογισμό του Κράτους και στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο, ενώ το Τμήμα Δημοσίων Έργων προωθεί την εκπόνηση της μελέτης των κατασκευαστικών σχεδίων.

Τι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός Βόρεια της Λεωφόρου Αργυρουπόλεως: Η περιοχή αυτή περικλείεται από τη Λεωφόρο Δ. Βικέλα στα ανατολικά, τη Λεωφόρο Σπ. Κυπριανού στα βόρεια, τη νότια επέκταση της Λεωφόρου Τσερίου στα δυτικά και την προτεινόμενη Λεωφόρο Αργυρουπόλεως στα νότια. Η διεύρυνση/ βελτίωση της νότιας επέκτασης της Λεωφόρου Τσερίου, θα διευκολύνει την κυκλοφοριακή διακίνηση και την σύνδεση της περιοχής αυτής με τις υπόλοιπες περιοχές.Νότια της Λεωφόρου Αργυρουπόλεως: Η περιοχή αυτή περικλείεται από τη νότια επέκταση της Λεωφόρου Τσερίου στα δυτικά, την προτεινόμενη Λεωφόρο Αργυρουπόλεως στα βόρεια, τη μελλοντική νότια επέκταση της Λεωφόρου Δημήτρη Βικέλα στα ανατολικά και τον Περιμετρικό Αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας στα νότια που είναι σήμερα υπό κατασκευή.

Η κατασκευή της Λεωφόρου Αργυρουπόλεως, θα είναι πάρα πολύ υποβοηθητική για την αναπτυξιακή διαδικασία της περιοχής αυτής, ενώ παράλληλα η διεύρυνση/ βελτίωση της νότιας επέκτασης της Λεωφόρου Τσερίου, θα διευκολύνει την κυκλοφοριακή διακίνηση και την σύνδεση της με τις υπόλοιπες περιοχές.Νότια της Λεωφόρου Ιπποκράτους: Η περιοχή αυτή περικλείεται από τη Λεωφόρο Ιπποκράτους στα βόρεια, τη νότια επέκταση της λεωφόρου Τσερίου στα ανατολικά, τη Λεωφόρο Κρανιδιώτη στα δυτικά (μέρος της μέχρι την οδό Πεύκου υλοποιήθηκε παλαιότερα) και τον Περιμετρικό Αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας στα νότια (σήμερα δεν υφίσταται, θα κατασκευαστεί σε επόμενη φάση). Η διεύρυνση/ βελτίωση της Λεωφόρου Ιπποκράτους και της νότιας επέκτασης της Λεωφόρου Τσερίου, θα είναι πάρα πολύ υποβοηθητική για την αναπτυξιακή διαδικασία της περιοχής αυτής και θα διευκολύνει την κυκλοφοριακή διακίνηση και την σύνδεση της με τις υπόλοιπες περιοχές.

Βόρεια της Λεωφόρου Ιπποκράτους: Η περιοχή αυτή περικλείεται από τη Λεωφόρο Ιπποκράτους στα νότια, τη νότια επέκταση της Λεωφόρου Τσερίου στα ανατολικά, τη Λεωφόρο Μακαρίου και Κρανιδιώτη στα δυτικά (μέρος της μέχρι την οδό Πεύκου υλοποιήθηκε παλαιότερα) και τη Λεωφόρο Σπ. Κυπριανού στα βόρεια. Η διεύρυνση/ βελτίωση της Λεωφόρου Ιπποκράτους και της νότιας επέκτασης της Λεωφόρου Τσερίου, θα είναι πάρα πολύ υποβοηθητική για την αναπτυξιακή διαδικασία της περιοχής αυτής και θα διευκολύνει την κυκλοφοριακή διακίνηση και την σύνδεση της με τις υπόλοιπες περιοχές”.

Related Articles

Back to top button
Close