Top NewsΣυνεντεύξεις

Ρένος Ανδρέου: Το McDonald’s στην Ανθούπολη θα καλύψει ένα κενό στη Λακατάμια

Το νέο εστιατόριο McDonald’s που θα ανεγερθεί στην περιοχή Ανθούπολης και θα λειτουργήσει εντός του 2021 θα έλθει να καλύψει ένα κενό καθώς  δεν έχουμε παρουσία στην τεράστια περιοχή της Λακατάμιας, όπως τονίζει σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα lakatamianews.com o Ρένος Ανδρέου, Γενικός Διευθυντής, της McDonald’s Kύπρου.

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε ακόμη ότι η εταιρεία Family Restaurant Andreou Co Ltd θα έχει  παρουσία και στο εκπτωτικό χωριό που ανεγείρεται δίπλα στη Λακατάμια, στην Κοκκινοτριμιθιά, κι εκεί θα υπάρχει ένας τεράστιος και μοναδικός παιχνιδότοπος  για τα παιδιά και ένα Food-Court για φαγητό και ξεκούραση των πελατών. Αναμένεται δε να λειτουργήσει μέσα στους πρώτους 4 μήνες του 2021. 

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις του κορωνοϊού ο κ. Ανδρέου, είπε ότι οι πωλήσεις είχαν μειωθεί πέραν του 70% και  είχαν αναγκασθεί να κλείσουν 7 από τα 18 ς εστιατόρια . Η εταιρεία στο πλαίσο της κοινωνικής της ευθύνης προγραμματίζει τη Δημιουργία Ξενώνων Φιλοξενίας απέναντι από το Μακάρειο Νοσοκομείο για να μπορούν οι γονείς των παιδιών που νοσηλεύονται στο Μακάρειο, να είναι κοντά στα παιδιά τους στις δύσκολες στιγμές της νοσηλείας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε  κ. Ανδρέου στη συνέντευξη που παραχώρησε:

-Επηρέασε και πως τη δουλειά και τη λειτουργία των εστιατορίων Macdonald’s ο κορωνοϊός;

Αναπόφευκτα ,η πανδημία του κορωνοϊού  τις πρώτες εβδομάδες με τα αυστηρά -αλλά αναγκαία- μέτρα μας είχαν καθηλώσει, όπως φυσικά και σχεδόν όλες τις οικονομικές δραστηριότητες . Οι πωλήσεις είχαν μειωθεί πέραν του 70% και  είχαμε αναγκασθεί να κλείσουμε 7 από τα 18 μας εστιατόρια . 

– Αυξήθηκε τώρα η υπηρεσία delivery;

Η υπηρεσία του Delivery σίγουρα αυξήθηκε σημαντικά αλλά δεν ήταν ικανή αυτή η αύξηση να κρατήσει τα ποσοστά μείωσης των πωλήσεων σε χαμηλά επίπεδα. Ο λόγος , είναι ο  συγκεκριμένος αριθμός πωλήσεων ανά ώρα που μπορεί να φτάσει το Delivery και δεν συγκρίνεται με τους πελάτες που μπορούν να εξυπηρετηθούν  είτε στο εστιατόριο, είτε σε Take away.

– Πόσα εστιατόρια έχει και πόσους υπαλλήλους απασχολεί η εταιρεία Family Restaurant Andreou Co Ltd;

Η Εταιρεία διατηρεί 18 εστιατόρια σε όλη την επικράτεια της ελεύθερης Κύπρου και απασχολεί λίγο πάνω από 100 άτομα, με τον αριθμό να ανεβαίνει κατά ακόμη 100 υπαλλήλους  στους καλοκαιρινούς μήνες με την απασχόληση  εκτάκτων  στα παραλιακά μας εστιατόρια .  

-Σχεδιάζετε να ανεγείρετε νέο εστιατόριο Macdonald’s στην Ανθούπολη- Λακατάμια. Πότε υπολογίζετε να είναι έτοιμο και πως επιλέξατε τη συγκεκριμένη περιοχή.

Μέσα στα επόμενα πλάνα μας είναι και η ανέγερση ακόμη ενός εστιατορίου στην περιοχή της Ανθούπολης στην Λακαταμια . Υπολογίζουμε ότι την επόμενη χρονιά του 2021 θα λειτουργήσει ένα πανέμορφο εστιατόριο στην  περιοχή που βρίσκεται ακριβώς εκεί που ήταν   η πρώην Υπεραγορά Ορφανίδη. Η συγκεκριμένη  περιοχή έχει επιλεγεί διότι δεν έχουμε παρουσία στην τεράστια περιοχή της Λακατάμιας.  

Εστιατόριο Macdonald’s θα υπάρχει και στο εκπτωτικό χωριό στην Κοκκινοτριμιθιά όπως μαθαίνουμε. Θα έχει κάτι το διαφορετικό αυτό το κατάστημα σε σχέση με τα άλλα και πότε θα λειτουργήσει;

Ναι ,θα έχουμε παρουσία και στο εκπτωτικό Χωριό στην Κοκκινοτριμιθιά . Σίγουρα αυτή η επένδυση  θα είναι κάτι το πολύ πρωτοποριακό για την Κύπρο με φημισμένες μάρκες να πωλούνται σε χαμηλές τιμές, με ένα τεράστιο και μοναδικό παιχνιδότοπο για τα παιδιά και ένα Food-Court για φαγητό και ξεκούραση των πελατών. Αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στους πρώτους 4 μήνες του 2021.  

-Ποια άλλα σχέδια στο εγγύς μέλλον έχει η εταιρεία;

Υπάρχουν πλάνα για περαιτέρω επέκταση των εστιατορίων μας, αλλά οι κινήσεις μας θα είναι πολύ προσεκτικές και προσεγμένες . Δεν θα ανοίγουμε εστιατόρια για χάριν ανοίγματος και άλλων εστιατορίων ,άλλα οι κινήσεις μας θα είναι προσεκτικές και στοχευμένες .

-Υπάρχει έντονος ανταγωνισμός στον τομέα εστιατορίων fast food. Όμως, απ΄ ότι φαίνεται κρατάτε γερά τα ηνία στο χώρο. Ποια είναι… η συνταγή σας;

Σίγουρα υπάρχει έντονος συναγωνισμός στον τομέα μας αλλά η πίτα ευτυχώς είναι μεγάλη . Με διαφορά κρατάμε τα ηνία στα εστιατόρια Ταχείας Εξυπηρέτησης και  αυτό φαίνεται και στις μετρήσεις μας. Το είπα και το ξαναλέω . Δεν υπάρχει κάποια … μαγική συνταγή. Απλά δίνουμε στον πελάτη  μας ότι του υποσχόμαστε. Και  δίνουμε τεράστια σημασία στην εξυπηρέτηση του πελάτη μας και κρατάμε τα στάνταρτ μας πάντοτε στα πιο ψηλά επίπεδα. Απλά πράγματα αλλά τα πιο σημαντικά. 

– Η εταιρεία έχει τις ευαισθησίες της στον τομέα κοινωνική ευθύνη. Μπορείτε να μας αναφέρετε τις δράσεις σας τελευταία;

Η Εταιρεία μας από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της τάχθηκε στην επιστροφή ενός σημαντικού μέρους από τα κέρδη της πίσω στην Κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται. Δόθηκαν και δίνονται αρκετά κονδύλια σε Φιλανθρωπικά Ιδρύματα, για  τον Αθλητισμό των Νέων μας, στην Αγορά Ιατρικού Εξοπλισμού για τα Νοσοκομεία μας και πολλές δωρεές σε ευαγή Ιδρύματα. Έχουμε δημιουργήσει την Παιδοκαρδιολογική Κλινική στο Μακάρειο Νοσοκομείο υπό την αιγίδα του Φιλανθρωπικού μας Ιδρύματος RMHC  (Ronald McDonald House Charities of Cyprus )  που λειτούργησε το 2014 και εξυπηρετεί παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες .

Το μεγαλύτερο μας έργο όμως θα είναι η Δημιουργία Ξενώνων Φιλοξενίας απέναντι από το Μακάρειο Νοσοκομείο για να μπορούν οι γονείς των παιδιών που νοσηλεύονται στο Μακάρειο, να είναι κοντά στα παιδιά τους στις δύσκολες στιγμές της νοσηλείας των παιδιών τους. Έχουμε εξασφαλίσει από το Υπουργείο Υγείας τον Χώρο και αρχίζουμε την ανέγερση των Ξενώνων πολύ  σύντομα. Υπολογίζεται να είναι έτοιμο τέλη του 2021 και να δεχθεί τους πρώτους γονείς .

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close