ΕιδήσειςΚύπρος

Ρεύμα στα κατεχόμενα από σήμερα μέχρι 17 Αυγούστου

Ρεύμα στα κατεχόμενα παρέχει από σήμερα τα χαράματα η Κυπριακή Δημοκρατία, κατόπιν σχετικού αιτήματος που υποβλήθηκε στον Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς, Ρογήρος Ταπάκης, υπήρξε αίτημα από τα κατεχόμενα για παροχή ρεύματος από σήμερα τα χαράματα μέχρι την Τρίτη, 17 Αυγούστου, το οποίο έγινε αποδεκτό και εντάσσεται στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών.

Το αίτημα, εξήγησε, αφορούσε παροχή της μέγιστης δυνατής ενέργειας. Συγκεκριμένα, ζητήθηκαν μεταξύ 20-40 μεγαβάτ ή και περισσότερα εάν είναι δυνατόν.

«Το εν λόγω αίτημά τους έγινε αποδεκτό και ξεκίνησε σήμερα να δίνεται η ενέργεια, στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών», ανέφερε ο κ. Ταπάκης, διευκρινίζοντας πως η παροχή ενέργειας γίνεται με το καθεστώς του συμψηφισμού, το οποίο σημαίνει ότι όση ενέργεια θα διοχετευθεί στα κατεχόμενα θα επιστραφεί σε κατοπινό στάδιο στην ε/κ πλευρά.

«Αυτό το αίτημα γίνεται συστηματικά και εκ μέρους μας και εκ μέρους τους, είτε σε περιπτώσεις βλάβης, είτε σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης», ανέφερε.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Related Articles

Back to top button
Close