ΕιδήσειςΚύπρος

Σαρωτικοί έλεγχοι Αστυνομίας στους δρόμους και σε νυκτερινά κέντρα

Συνεχίστηκαν το βράδυ που πέρασε οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε όλες τις επαρχίες, στο πλαίσιο των δράσεων για πάταξη του εγκλήματος, πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων και ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων ελέγχθηκαν συνολικά 121 πρόσωπα, 80 οχήματα και 49 νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και άλλα υποστατικά, ενώ έγιναν συνολικά 533 καταγγελίες οδηγών οχημάτων για διάφορες παραβάσεις τροχαίας.

Στην Λεμεσό, το βράδυ της Παρασκευής, μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλήματος, προχώρησαν στη σύλληψη δύο προσώπων, ηλικίας 35 και 52 χρόνων, για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας, αφού στα οχήματά τους εντοπίστηκαν υλικά οικοδομών, για τα οποία γίνονται εξετάσεις για να διαφανεί κατά πόσον αποτελούν προϊόν κλοπής.

Τα μέλη του ΟΠΕ, κατά τη διάρκεια περιπολίας τους, εντόπισαν αρχικά τον 35χρονο να κινείται ύποπτα με αυτοκίνητο, στην περιοχή Αγίου Ιωάννη και τον ανέκοψαν για έλεγχο. Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, εντοπίστηκε ρολό από καλώδιο, μήκους 40 μέτρων περίπου και ρολό από συρματόσχοινο, μήκους 50 μέτρων περίπου, για τα οποία ο 35χρονος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις και διερευνάται κατά πόσον αυτά αποτελούν προϊόν κλοπής.

Ο 35χρονος τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ εναντίον του διερευνάται και υπόθεση τροχαίων παραβάσεων, αφού αυτός οδηγούσε το αυτοκίνητο χωρίς να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης, χωρίς να καλύπτεται από ασφάλιση ευθύνης έναντι τρίτου προσώπου, χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας και χωρίς άδεια κυκλοφορίας για το όχημα.

Λίγο αργότερα, σε άλλο δρόμο στην περιοχή Αγίου Ιωάννη, τα μέλη του ΟΠΕ εντόπισαν τον 52χρονο να οδηγεί αυτοκίνητο, έχοντας ανοικτή την πίσω δεξιά πόρτα του οχήματος και τον ανέκοψαν για έλεγχο. Σε έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο 69 ράβδοι σιδήρου, μήκους πέραν του ενάμιση μέτρου η κάθε μια. Αφού ο ύποπτος δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις για την κατοχή τους συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, αφού διερευνάται κατά πόσον οι ράβδοι σιδήρου αποτελούν προϊόν κλοπής.

Στο πλαίσιο των ελέγχων νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, έγιναν ψες οκτώ καταγγελίες υποστατικών. Τέσσερα κέντρα διασκέδασης καταγγέλθηκαν αφού λειτουργούσαν χωρίς άδεια μετάδοσης ήχου, δύο κέντρα διασκέδασης καταγγέλθηκαν αφού δεν κατείχαν άδεια για πώληση αλκοολούχων ποτών και ένα υποστατικό καταγγέλθηκε για παράβαση του ωραρίου λειτουργίας, ενώ ο υπεύθυνος άλλου νυχτερινού κέντρου διασκέδασης καταγγέλθηκε για είσοδο ανηλίκων στο υποστατικό.

Κατά τη διάρκεια ελέγχων τροχαίας 18 οδηγοί εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλης, ενώ πέντε οδηγοί οχημάτων εντοπίστηκαν θετικοί σε προκαταρκτικό έλεγχο οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου που έγινε λίγο μετά τα μεσάνυκτα από μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού, εντοπίστηκε στην κατοχή 35χρονου οδηγού αυτοκινήτου, ποσότητα άσπρης κρυσταλλικής ουσίας που πιστεύεται ότι είναι μεταμφεταμίνη, βάρους 17 γραμμαρίων, μέσα σε νάιλον σακούλι. Στην κατοχή του 35χρονου εντοπίστηκαν επίσης σε ναίλον σακούλι, 6 γραμμάρια κάνναβης, μισό γραμμάριο κοκαΐνης και μία ζυγαριά ακριβείας με ίχνη κάνναβης. Ο 35χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διερεύνηση υπόθεσης ναρκωτικών.

Σχετικά με τροχαίες παραβάσεις του ορίου ταχύτητας, έγιναν συνολικά 257 καταγγελίες, ενώ 227 καταγγελίες έγιναν για διάφορες άλλες παραβάσεις τροχαίας, μεταξύ των οποίων η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και η παράνομη στάθμευση και στάθμευση σε χώρους για άτομα με αναπηρία. Επιπρόσθετα, τα μέλη της Αστυνομίας εξέδωσαν σε οδηγούς οχημάτων, 26 γραπτές ειδοποιήσεις για παραβάσεις τροχαίας, ενώ κλήθηκαν και παρείχαν οδική βοήθεια σε 28 οδηγούς.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close