ΕιδήσειςΚύπρος

Σε απομόνωση οδηγήθηκαν επιβάτες πτήσεων που έφτασαν μετά τις 6μ.μ. χθες το απόγευμα

Σε περιορισμό για 14 μέρες, στις κατοικίες που έχουν οριστεί από την κυβέρνηση ως χώροι απομόνωσης, μεταφέρθηκαν οι επιβάτες πτήσεων που έφτασαν χθες στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου μετά τις έξι το απόγευμα, οπότε τέθηκε σε ισχύ το μέτρο της Δημοκρατίας για μη είσοδο ατόμων στην Κύπρο εάν δεν κατέχουν το απαραίτητο ιατρικό πιστοποιητικό.
 
Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος ο οποίος μετέβη ψες εκτάκτως στο αεροδρόμιο Λάρνακας ύστερα από τις διαμαρτυρίες και την ένταση που επικράτησε στα δύο αεροδρόμια από επιβάτες που δεν ήθελαν να επιστρέψουν στις χώρες από τις οποίες αναχώρησαν, επειδή δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν το ιατρικό πιστοποιητικό.
 
Απευθυνόμενος στους γονείς και συγγενείς φοιτητών αλλά και εργαζομένων, ο Υπουργός είπε πως «όλοι οι επιβάτες θα αποβιβαστούν από τα αεροσκάφη και θα πάνε σε απομόνωση, σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνσηης.

Ο κ. Καρούσος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί νομικά κατά αεροπορικών εταιρειών που επέτρεψαν επιβίβαση στα αεροσκάφη σε επιβάτες χωρίς να έχουν το ιατρικό πιστοποιητικό καθώς η κυβέρνηση τις είχε ειδοποιήσει με σχετική ΝΟΤΑΜ.

ΣΤΟ ΤΡΟΟΔΟΣ

Σε χώρους φιλοξενίας στο Τρόοδος όπου μεταφέρθηκαν  με λεωφορείο θα παραμείνουν για 14 μέρες οι φοιτητές που αφίχθηκαν στις 19:15 τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο Πάφου.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close