ΕιδήσειςΚύπρος

Σε αρχικό στάδιο η αγωγή 103 πολιτών κατά επιστημόνων, Δημοκρατίας και Υπουργού Υγείας

Στα αρχικό στάδιο βρίσκεται η αγωγή 103 πολιτών κατά επιστημόνων μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δικηγόρος του Δρ Πέτρου Καραγιάννη Στέλιος Δρυμιώτης.

Σήμερα, Παρασκευή, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας εξετάστηκε μονομερής αίτηση 103 πολιτών που ζητεί την έκδοση προσωρινού διατάγματος, το οποίο να απαγορεύει την επιβολή ή υποχρέωση προσκόμισης Safe Pass ως προϋπόθεση για την είσοδο ή παραμονή τους σε εσωτερικούς χώρους ή για την είσοδό τους στη Δημοκρατία ή την αναγκαστική χρήση μάσκας, όπως ορίζεται από τα σχετικά διατάγματα μέχρι την εκδίκαση της αγωγής.

Το Δικαστήριο, ανέφερε ο κ. Δρυμιώτης απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ, αντιλήφθηκε ότι δεν μπορούσε να στρέφεται το αιτούμενο διάταγμα κατά των επιστημόνων. Επόμενη δικάσιμος για το προσωρινό διάταγμα ορίστηκε για την 1η Ιουλίου.

Σε σχέση με την κυρίως αγωγή, είπε ότι βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, αφού προς το παρόν έχει επιδοθεί μόνο ειδικό κλητήριο ένταλμα και η αγωγή δεν έχει έκθεση με απαιτήσεις.

Εκτός από το Γενικό Εισαγγελέα και τον Υπουργό Υγείας, όπως ανέφερε ο κ. Δρυμιώτης η αγωγή στρέφεται επιλεκτικά μόνο εναντίον 9 από τους επιστήμονες που συμμετέχουν στην Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή και συγκεκριμένα τους Δρ Πέτρο Καραγιάννη, Δρ Κώστα Κωνσταντίνου, Δρ Ζωή Δωροθέα Πανά, Δρ Γεώργιο Πετρίκκο, Δρ Χρίστο Πέτρου, Δρ Κωνσταντίνο Τσιούτη, Δρ Κωνσταντίνο Φελλά, Δρ Λίνο Χατζηχάννα και Δρ Ειρήνη Χριστάκη.

Να σημειωθεί ότι σε ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας για το θέμα σήμερα αναφέρθηκε ότι κατά τη σημερινή διαδικασία εισηγήθηκε επίσης την απόσυρση όλων των δικαστικών διαδικασιών κατά των μελών της Συμβουλευτικής Επιδημιολογικής Επιτροπής, περιλαμβανομένης και της αγωγής.

Η αγωγή έχει καταχωρηθεί από 103 πολίτες από όλες τις επαρχίες, αρκετοί εκ των οποίων είναι ανήλικοι.

Related Articles

Back to top button
Close