ΕιδήσειςΚύπρος

Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα

Σε ισχύ μέχρι τις 4:00 το απόγευμα βρίσκεται η κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας. Όπως αναφέρεται, βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή. Η συνολική βροχόπτωση δυνατόν να ξεπεράσει τοπικά τα 50 χιλιοστόμετρα σε χρονική διάρκεια 6 ωρών.

Το αναλυτικό δελτίο καιρού:

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ασθενής ψηλή πίεση αναμένεται παροδικά από αύριο.

 Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και στα δυτικά και νότια κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ισχύ είναι κίτρινη προειδοποίηση μέχρι και τις 16:00 το απόγευμα.

 Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ταραγμένη μέχρι κυματώδης για να καταστεί αργότερα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και στα ψηλότερα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

 Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, καθώς και παροδική χιονόπτωση ή χιονόνερο, στα ψηλότερα ορεινά. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ή καταιγίδα, καθώς και παροδική χιονόπτωση ή χιονόνερο, στα ψηλότερα ορεινά.

 Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Τετάρτη ενώ την Πέμπτη θα σημειώσει πτώση για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές».

Το Τμήμα Μετεωρολογίας καλεί το κοινό να είναι ενήμερο για τη δυνατότητα εκδήλωσης τοπικής πλημμύρας σε μικρό αριθμό περιουσιών και προβλημάτων σε εξωτερικές δραστηριότητες, καθώς και για δύσκολες συνθήκες οδήγησης λόγω περιορισμένης ορατότητας και ολισθηρότητας του οδικού δικτύου.

Η πληρότητα των φραγμάτων έχει ξεπεράσει το 80%, ενώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο η πληρότητα ήταν στο 15%.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close